1. Färgspaning. Nyfikna på vilka kulörer som spås bli allra hetast våren 2020? Med intåget i ett nytt decennium blir även färgpaletten ny och fylld av hopp och positivitet. Allt handlar om att leva i harmoni med naturen och trendspaningar talar om färger som neo mint, turkosblått, cassis, canteloupe (en ljusare korall) och den härliga mellow yellow.

2. Skjortklänningen äger. Stan svämmar just nu över av ledigt eleganta skjortklänningar, den optimala klänningsmodellen som passar lika bra att bära till jobbet som till festen och stranden. Är väldigt förtjust i skjortklänningen Cassy från Dagmar (klick!) i fin ekologisk bomull, 2 495 kr.

3. Växtbaserat kött det nya svarta. Även om jag älskar en god köttburgare så äter jag gärna alternativ utan att behöva backa på smak och kvalitet. Vi måste äta mindre kött för att minska på vår klimatpåverkan och nu jagar en ny generation företag efter den perfekta ersättningen. I Silicon Valley är man i full färd med att göra kött utan animaliskt innehåll och här hemma har bland andra Maxx Hamburgare lanserat en ny hamburgare gjord på växtbaserat protein. Superspännande – och gott!