Mauritius har varit en dröm och jag är så full av av intryck (och smaker) att jag knappt vet var jag ska börja. Det kommer att ta tid att smälta den här resan för jag har haft det helt fantastiskt. Förr eller senare kommer jag sätta samman en Mauritius-guide åt er, men här lite av det jag kommit underfund med.

1. Gästfrihet.

Mauritierna är betydligt vänligare och mer gästfria än någon annan nationalitet jag träffat. Jag har inte mött en enda person som inte hälsat och lett åt dig, inte en enda. Man känner sig så otroligt välkommen och befolkningsmixen är både spännande och mångkulturell.

2. Lev din dröm.

Att proffsen på seniortouren är så sjukt bra. Det är en fröjd att se dem svinga och fortfarande spela grymt bra golf, trots att de har gått i ”pension” och liksom spelar för skojs skull. Det bevisar ju att tycker man om det man gör så blir man aldrig gammal och trött.

3. Kaffe.

Som en av de sista på bollen har jag äntligen fattat grejen med kaffe – och jag som inte ens har en enkel kaffebryggare därhemma. Här på Belle Mare Plage Hotel har man dels små Nespresso-maskiner på sin svit och dels finns det stora proffsmaskiner i restaurangerna där riktiga baristor gör supergoda kaffedrycker. En slät kopp bryggkaffe skulle jag dock aldrig få i mig, dit tror jag aldrig att jag kommer att komma, däremot har jag börjat tycka att det är riktigt gott med en smakrik espresso eller en cappuccino med mycket skum.