1. Marrakech. Som en av de mest mytomspunna platserna i världen sedan sextiotalet har Marrakech börjat träda fram som den nya metropolen. Med sin växande ekonomi, stabila regering, blomstrande servicesektor och närhet till Europa har allt fler fått upp ögonen för denna exotiska lilla oas i utkanten av Sahara. Jag är så himla sugen på att få uppleva staden, inte minst det spännande projektet M Avenue, en helt ny modern stadskärna precis utanför Marrakech medina som kommer att bli en livsstilsdestination för mode, design, restauranger, kultur, välbefinnande och boende. Storsatsningen som står klart under 2019 inkluderar bland annat lyxlägenheter av Four Seasons och ett lyxhotell signerat ikonen Cristiano Ronaldo.

2. Inred med furu. För mig har furu, möjligen oförtjänt, länge fått stämpeln ”fulträ” och ett träslag som var hett på sjuttiotalet – tankarna leder osökt till skidstugor, bastur och rum med panelklädda väggar och tak. Men furu gör nu stark comeback som innematerial. På årets Stockholm Furniture & Light Fair visades bland annat trenduställningen *EN-AW 6082” där formgivaren, arkitektstudion Halleroed, arbetat med stora stockar i rå furu som som sågats till på ett speciellt sätt. Riktigt coolt. (Foto: Mathias Nero)

3. Handkräm. Så här års behöver händer och naglar lite extra kärlek i den kalla torra vinterluften. En riktigt bra handkräm gör jobbet, liksom att smörja in ofta. Jag lovar att jag ska sätta ihop ett inlägg med tips på mina handkrämsfavoriter.