God morgon onsdag!

Nu har jag använt Yves Rochers nya serie Elixir Jeunesse en dryg månad (läs första inlägget här). Jag bytte hudvård för att jag ville få en fastare och mer elastisk hud och även få tillbaka lystern. Gå från glåmig till glow helt enkelt. Under vinterhalvåret tar min hud alltid mycket stryk, har inte haft en enda snyggdag på fyra månader känns det som utan bara fnas och plitor och röda fläckar. Hoppades också att om möjligt göra rynkorna lite mindre framträdande. Jag tycker mycket om franska märken som jobbar med naturliga ingredienser utan onödiga tillsatser. Därför var jag lite nyfiken på Yves Rochers nya hudvårdsserie Elixir Jeunesse som jag skaffade.

Elixir Jeunesse beskrivs som en hudvårdsserie som bromsar ålderstecknens framfart genom att reparera och skydda mot föroreningar. Serien innehåller bland annat ett extrakt ur bladen hos aphloiabusken som har förmåga att reparera sin egen bark och har en naturlig molekyl som skapar ett effektivt skydd mot yttre angrepp. Det är vad ingrediensen gör även i produkterna, hjälper till att reparera och skyddar mot saker som föroreningar och UV-strålning, som påskyndar hudens åldrande. Och det låter ju toppen.

I ett första steg har sex produkter lanserats; en micellärt gelvatten, serum, dag- och nattcrème, ögoncrème och en ansiktsmask och jag har testat alla sex.

Åldrandet är en oundviklig process som påverkas både av ens gener och hur man lever. Jag tror ju att skönhet till stor del kommer inifrån och påverkas mycket av kosten och hur man tar hand om sig i övrigt. Det är nog en starkt bidragande orsak till att min hy tappat sin elastisitet och fått många små fina rynkor under de senaste åren, för jag har verkligen inte tagit hand om mig som jag borde utan stressat för mycket och ätit alldeles för lite och för näringsfattigt. Samtidigt tror/hoppas jag att man med de rätta hudvårdsprodukterna kan få huden att glowa, vilket är precis vad jag behöver.

Så, vad tycker jag då om Elixir Jeunesse. Överlag känns produkterna känns riktigt bra, de tas upp av huden i ett nafs och doftar fräscht. Jag gillar särskilt serumet och ansiktsmasken och tyckte att jag började märka skillbad redan efter några dagar. Men det blir både plus och lite minus för de enskilda produkterna.

Micellar Cleansing Water: Texturen på det micellära vattnet är lite geléaktigt, vilket gör det lite svårt att använda. Om man vill göra rent ansiktet ordentligt måste man ha två fulla bomullstussar med gelvattnet men jag upplevde ändå inte att min hud blev helt rengjord. Fast det kan bero på att jag gillar känslan av ”tvål och vatten”, alltså en rengöring som man löddrar upp med vatten. Anspråket att gelvattnet skulle detoxa huden känns väl lite vagt tycker jag, så av den anledningen skulle jag inte fortsätta med produkten. Men använder man minimalt med makeup och vill ha en mild och enkel rengöring i sin dagliga rutin så passar den.

Ögongel: Jag älskar applikatorn på den här produkten. De tre små kulorna masserar huden mjukt men effektivt, och man behöver bara ett par droppar för att ge näring till huden runt ögonen. Den här gelen kommer att få hänga kvar i necessären.

Double Action Essence: Efter rengöring morgon och kväll har jag tagit ett par droppar av Elixir Jeunesse ansiktsserum, innan jag smort in ansiktet med ansiktskräm. Eftersom min hud lätt får orenheter gav serumet extra fukt. Jag fick intrycket att min hud har blivit något bättre återfuktad en tidigare med serumet.

Restructuring Day Care/Sleeping Night Care: Dag- och nattkrämen doftar ljuvligt och har en skön konsistens. Nattkrämen är lite gelliknande och sjunker in i huden lika snabbt som ögongelen och min hud känns mjuk och len. Dagkrämen räckte inte riktigt till att hålla min hud återfuktad. Jag hade lätt kunnat köra nattkrämen dygnet om.

Detoxifying Flash Mask: Ansiktsmasken är min favorit bland produkterna. Till skillnad från typiska ansiktsmasker som man behöver skölja bort applicerar man ett tjockt lager över hela ansiktet och låter det sjunka in. Det som eventuellt är kvar efter 10–15 minuter torkar man av med en bomullstuss. Jag har använt masken två till tre gånger i veckan och eftersom jag är så yttorr har jag knappt ens behövt torka av något överflöd. Ansiktsmasken lämnar en matt känsla och huden känns fullmatad med fukt efteråt.

På det stora hela gillar jag Elixir Jeunesse-serien och jag kommer att fortsätta med några av produkterna. Trots att serien fick ett tufft utgångsläge med tanke på hur den kalla vinterluften gjort min hud oerhört torr och fnasig på ytan, vilket fått talgproduktionen att sätta fart varpå finnar dyker upp, så upplever jag att min hud känns mer elastisk än tidigare och har fått lite mer lyster. Däremot tycker jag inte att min hud känns renare än vanligt eller ”detoxifierad”. Jag ser alltid till att ha en bra ansiktsrengöring som även exfolierar så att jag blir av med döda hudceller och en sådan produkt saknar i serien. Jag tror att det är svårt att hitta ett enda hudvårdsmärke som tillgodoser alla mina behov så jag kommer att fortsätta att blanda produkter från olika märken. Huruvida min hud har reparerats är svårare att svara på. Det tror jag att jag behöver gå till en dermatolog för att titta på huden i närbild för att kunna se konkreta skillnader före och efter.

Det var det, hoppas att ni har fått lite tips. Och som av en slump ska jag nu göra en intervju med en framgångsrik entreprenör inom just hudvård. Vi hörs!