Kanske var det solljuset som plötsligt föll in genom mitt köksfönster i fredags, eller alla vårkläder som fyllt mina digitala shoppingkorgar de senaste dagarna, men jag är så klar med vintern och redo att omfamna våren fullt ut.

Jag älskar den här tiden på året då man riktigt kan känna hur Stockholm håller andan för att kvicksilvret ska leta sig uppåt steg för steg tills den första anständigt varma dagen kommer – och plötsligt kastar vi av oss lagren vi burit sedan november, sätter oss vid en husvägg eller på ett kafé utomhus och beställer en flaska rosé. Naturligtvis inser vi en halvtimme senare att SÅ varmt var det kanske inte och så drar vi jackan lite tajtare om kroppen. Fast härligt är det ändå.

Det är dags att göra en plan för hur vi bäst ska njuta av denna underbara säsong. I sann hjärtlighet över att fira den nya årstiden kommer här vårens bucket list, alla saker jag är sugen på att ge mig i kast med nu när körsbärsblomningen och sopbilarna är på väg.

1. Bära jeansjacka utan att ha en annan jacka över.

2. Sitta utomhus på min balkong medan solen går ner. Den är en av mina favoritplatser att sitta och läsa, speciellt i eftermiddagssolen.’

3. Planera en road trip. Jag är så sugen på att hoppa in i bilen, sätta på mig mina coolaste solglasögon och köra utan mål längs vackra landsvägar.

4. Äta middag på Sturehofs uteservering. Räkor och skaldjur, tack!

5. Rensa garderoben. Bort med allt jag burit denna vinter och in med färgglada vårplagg.’

6. Strosa under blommande körsbärsträd i Kungsträdgården. Inget andas vår lika mycket som korta och intensiva körsbärsblomningen. De vackra blommande träden kan ses på många platser runtom i världen och Bustle ger fler förslag på var.

7. Ro ut med en eka och meta på en stilla sjö.

8. Skriva en vårhaiku.

9. Flyga drake. Ett roligt och avkopplande sätt att spendera en blåsig vårdag. Ser redan fram emot Drakfesten på Gärdet!

10. Gå barfota. Tänk hur underbart att få ta av sig bootsen och strumporna och låta sina nakna tår bekanta sig med mjuk gräsmatta eller solvarm asfalt.

11. Besöka Bondens marknad. Jag vill hänga en nätkorg på armen och ladda den med färsk frukt och nyskördade primörer från traktens alla producenter.

12. Klättra i träd. Låtsas att du är den där apungen du brukade vara och klättra till toppen av ditt favoritträd.

13. Ha picknick. När jag fyllde 30 tog min familj mig till en vacker plats i Sigtuna intill en sjö och bjöd mig på champagnepicknick. Den här våren vill jag gärna göra om detta och skapa nya fina minnen.

14. Bära godishalsband. Åh, barndomens nostalgi en vårdag i april.

15. Besöka Rosendals trädgård. Vad bättre än att fira våren med att besöka en plats mättad av grönska? Se gärna Wanderlusts artikel om världens vackraste botaniska trädgårdar och hitta nya favoriter att besöka.

16. Bli vass på golf igen. Efter 20+ år sedan jag tog grönt kort och pauser då golfen var för tidskrävande att hinna med känner jag ett nytt sug. Det är inte helt omöjligt att jag också ser mig om efter en ny hemmaklubb.

17. Åka vespa. Saknar mina italienska 60-talare så mycket. Finns inget härligare att cruisa på stan i vårväder.

18. Ha garden party. Afternoon tea, scones, clotted cream, vänner, vackert väder och en grönskande trädgård – ljuvligt.

19. Klappa en kanin. Saknar mina långörade vänner från när jag var liten.

20. Plantera en fjärilsbuske.

21. Köpa ett nytt rouge i en skir färg.

22. Cloud spotting. Himlen är som vackrast med lagom mycket moln. Tänk att lägga sig ner på en filt, spana upp i skyn och låta fantasin flöda fritt över molnformationerna.

23. Smygäta upp allt påskgodis som är kvar på annandag påsk.

24. Sitta på en solvarm brygga och dingla med benen.

25. Göra en spellista på Spotify med bara vårlåtar.

26. Slå till på ett fint paraply.

27. Strosa riktigt långsamt genom stan, från Söders höjder över till Gamla stan och vidare norr ut genom Östermalm.

28. Handtvätta bilen. Det är något oerhört tillfredsställande och nöjsamt att stå med tvättsvamp och XX ute på garageplan och ge bilen en rejäl schamponering och vaxa den fin och blank.

29. Unna mig en underbar pedikyr för att förbereda fötterna för sandaler.

30. Planera sommarsemestern.

Vad ser ni fram emot att göra i vår?