God morgon!

Vilken härlig helg det har varit. Jag känner verkligen hur jag lever upp när jag inte behöver gå runt i mössa och täckjacka hela dagarna. Högtrycket får visst lite mostånd av moln som rör sig upp nu i början av veckan men det är milt och skönt och ser ut att bli soligt igen nästa veckoslut.

Det är lustigt ändå hur väderfixerade vi svenskar är, att vi alltid ska hålla på och kommentera vädret. Eller, jag, kanske jag ska skriva. Men jag förmodar att ni är många med mig som gillar att ha koll på väderleken. Roligt att det heter väder-LEK, ändå.? Tydligen härrör sammanfogningen av att vädret ofta kan bestå av häftiga rörelser och skiftningar, liksom all annan lek. Tänker att jag från och med nu ska införa denna uppmaning: Vid fint väder – LEK.

Jag hade egentligen behövt sitta och jobba en del i helgen men jag mig själv lite ledigt och ägnade mig åt balkongfix i stället. I förra veckan när jag var i Hamburg så var det hantverkare på plats hos mig för att byta ut alla fönster. Eftersom jag visste att bytet var på gång hade jag inte brytt mig om att putsa de gamla fönstret så nu med de nya fullkomligt badar mitt vardagsrum i sol. Underbart. Upptäckte dock när jag plockade undan och dammsög allt skräp de lämnat efter sig på balkongen att mina agaveväxter tvärdött. Det var visserligen en chansning att låta dem bo ute hela vintern, och dessutom utan att packa in krukorna i frigolit, men agaveväxter ska ju tåla minusgrader så jag tänkte what the heck. Nåja, får ta en ny tur till trädgårdsmästaren helt enkelt. Lite sugen på att få till en liten köksträdgård också.

Tog även tillfället i akt att spreja på lite ny täckfärg på mina korgstolar eftersom de så snabbt blir blekta av att stå ute i solen hela dagarna. Jag tänkte nog försöka få upp en stor glaskupa för stearinljus som jag har och som är lite marockansk i stilen. Kommer att bli fin till mosaikbordet. Balkongen behöver lite mer kärlek helt enkelt.

Passade också på att titta på världscupfinalen i dressyr och hästhoppning från Paris. Åh, vad jag saknar ridningen! Blev så himla sugen på att ta upp den igen. Jag började ju rida när jag var runt åtta nio och höll på långt upp i 20-årsåldern så någonting har väl fastnat. Men det är ju det där med att hinna med allt man vill göra också. Numera spelar jag en del golf som jag också tycker väldigt mycket om men som tar mycket tid så det hinns inte riktigt med att även rida. Kanske borde jag åka på ridläger i sommar för att se om det är så kul som jag minns?

Så med helgskrivandet duckat för har jag hyfsat mycket att göra den här veckan. I morgon måste jag byta däck på bilen. På onsdag har jag avslutande möte med min coach Håkan och på torsdag ska jag till frissan och sätta om mina extensions. Och så ska jag planera in en fotografering.

Nämen vad säger ni, vi startar väl igång veckans jobbrace då.

Med skepparkavajen på i Hamburg. Tveka inte, åk dit!