Och här står jag som en annan kolportör.

Det är måndag morgon. Öppnar dörren till kontoret efter en morgonpromenad genom stan. De kollektiva andetagen från helgen ligger kvar i luften. Det var ett tungt uttåg ur VM. Alla hade vi ju hoppas så att drömmen skulle få fortsätta att leva ett tag till, men den tog slut i lördags. Jag, Sanna och Richard träffades nere på Täby torg och såg matchen på storbildsskärm med en massa andra. Det var en härlig stämning men det räckte inte. Det var inget snack om att England var det starkaste laget. Vi var inte värda att vinna. Vi hade bra koll på matchen de första 15–20 minuterna tycker jag och hade några bra chanser, men sedan käkade England upp Sverige.

Samtidigt tror jag att det kan föra något gott med sig. Jag tror nämligen att sport och kanske särskilt fotboll förenar och har en unik förmåga att samla Sverige som nation och hjälpa oss att bygga vår gemensamma historia. Den väcker starka känslor och samhörighet. Något att samlas kring, att känna för, engageras i. Något som skapar minnen vi kommer att minnas tillsammans för lång tid framåt – oavsett ålder, kön, bakgrund eller religion.

Inte minst för att Sverige som den underdog vi är i fotbollssammanhang – hörde någonstans att värdet på Englands skyttekung Kane är lika mycket på alla de svenska spelarna i landslaget ihop, det säger ändå rätt mycket – kunde ta sig så långt och bli bland de åtta bästa fotbollslagen i världen. Tyskland klarade det inte. Portugal klarade det inte. Inte heller Spanien, Frankrike eller Argentina. Men Sverige gjorde det tack vare ett enormt lagarbete där alla backade upp varandra.

Har ni gått på semester än? I fredags eftermiddag när jag lämnade kontoret så tog jag vägen genom gamla stan. Slog av på takten och kände mig nästan som en turist i min egen stad när jag strosade längs med gatorna. Stockholm är verkligen så otroligt vackert och särskilt nu. Jag är så redo för ledighet men den dröjer ett tag till. Jag har varit så trött de senaste veckorna, har inga problem att gå upp på morgnarna men känner mig hjärntrött och stupar i säng på kvällarna. Som tur är har tempot börjat gå ner rejält och från i dag lär det vara svårt att få tag på en enda kotte, vilket också innebär att min egen telefon är tyst –> skrivro.

Jag tänkte jobba från kontoret i stan hela veckan men har också en del möten och egentid inbokat. Nu ska jag först ta mig en espresso och sedan sätta mig att läsa mejlen, vilket inte borde bli alltför betungande. Jag behöver skissa på ett par uppdrag som kom in i förra veckan och även gå igenom aktieägaravtal för bolaget. I eftermiddagen ska jag träffa en potentiell ytterligare delägare som jag tror skulle kunna bidra med stor kunskap inom bland annat affärsutveckling. Jag har stora förväntningar och får vi in henne skulle vi bli tre power women.

Tisdag blir mest en sitta-och-skriva-dag. På onsdag morgon har jag och AnnKathrin möte om nästa steg (vill så gärna få berätta för er vad det är vi har på gång och snart så!). Sedan har jag eventuellt en lunch med en gammal kompis och på eftermiddagen ska jag till min hudterapeut för en ansiktsbehandling. Ska bli så skönt och jag hoppas att hon kan få lite ordning på huden för den har gått bananas de senaste veckorna. Hänger väl ihop med den allmänna tröttheten kan jag tänka mig, plus att min mage krånglat under lång tid vilket också brukar ha en direkt koppling till hur huden mår. Jag har haft så vansinnigt ont i magen bra länge nu och förmodligen är det ett mekaniskt fel i tarmarna, hur konstigt det än låter. Alltså en underfunktion i tarmrörelserna men nu har jag fått en ny medicin som jag hoppas ska hjälpa.

I alla fall. På torsdag har jag avsatt hela dagen för jobb med företaget och att få klart ett stort reportage. Men det blir kort dag för jag vill gärna ut på golfrundan i alla fall hinna med att gå nio hål. På fredag är det fredagen den 13:e och man vill ju verkligen inte jinxa den dagen, hehe. Det enda som är inbokat är att jag ska till frisören på eftermiddagen innan jag sannolikt ska möta upp Fredrik för en drink.

Till helgen vet jag inte riktigt vad som väntar än, men vädret ser ju ut att bli riktigt fint och varmt ända in i  mitten på nästa vecka så det kan nog tänkas bli både bad och fiske och grill.

Ungefär så.