Hello, det är jag. Nu öppnar vi dörren till en ny månad. Oktober. Höst med andra ord. Efter förra veckans jobbspurt fick det bli en lugn helg. Jag har tagit långa promenader i blåsten, läst ut en bok, ätit god charkbricka med coppa och parmesan, hängt med mamma, saknat pappa, rensat i garderoben och förberett denna veckas jobb. Och skrivit, förstås, hann klart med ett stort reportage vilket känns bra. Jag har visserligen inte deadline förrän om några veckor men jag gillar att beta av jobben i god tid.

Mellan skrivperioderna satt jag i helgen och dagdrömde om att fly till varmare breddgrader. Har redan börjat frysa – hur ska det då inte bli i vinter när den riktiga kylan kommer? Jag är verkligen inte gjord för detta klimat. Måste nog ta mig tid att åka iväg någonstans varmt och koppla bort allting för en stund.

Jaja, ska vi i stället ta och kika på vad som händer i veckan? Jag har möten inbokade varenda dag utom fredag. I dag ska jag och AnnKathrin ha arbetsmöte om lanseringen och brainstorma kring nästa kollektion. Hon kommer direkt från Paris och stannar till i Stockholm för vårt möte innan hon flyger hem till Luleå.

På tisdag jobbar jag från kontoret i stan och på eftermiddagen ska jag till Camilla som ska fixa håret på mig.

På onsdag blir det jobb hemma på förmiddagen, sedan åker jag in till stan för lunch med en kund och på eftermiddagen ska jag till kiropraktorn igen. Jag har haft lite problem med skulderblad och nacke en tid som jag behöver hjälp med. Det blir ju lätt så när man sitter och skriver hela dagarna. Om jag inte är alltför mörbultad efteråt ska jag på ett litet event med Gant som Fredrik af Klercker och Filip Strömbäck bakom Stiljournalen bjudit in till.

På torsdag jobbar jag ifrån stan hela dagen innan AnnKathrin och jag har skypemöte med vår byrå för att gå igenom nya hemsidan. Det känns riktigt bra men vi har några viktiga designbitar kvar vi måste lösa.

Sen är det fredag igen då jag tänkte jag jobba hemifrån mamma hela dagen. Jag har nämligen bjudit ut henne på middag på kvällen så vi tänkte ta tåget in på eftermiddagen och gå en sväng på stan först. Det var så himla länge sedan vi gick på stan tillsammans och kollade i affärer, har verkligen saknat det. Numera har hon ju så svårt att gå så jag får köra henne i rullstolen men det blir skönt för både henne och mig att få komma ut och umgås. Eftersom vi båda är väldigt förtjusta i fisk och skaldjur blir det sedan middag på Sturehof och det ser jag väldigt mycket fram emot.

Lördag och söndag har jag inte planerat något än.

Hoppas ni haft en härlig helg!