“Luck is what happens when opportunity meets preparation”

― Seneca den yngre

 

Jäklar vad det small till med jobb, pang sa det bara. Har så mycket på mitt bord just nu att jag knappt vet vad jag ska ta itu med. Fem stora artiklar plus fyra kundcase som ska skrivas, måste få färdigt allt med hemsidan till nya bolaget, förbereda pressmaterial och ta en del viktiga beslut där, samt beta av ett antal inbokade möten. Och så vill jag hinna med bloggen och ge er ett riktigt bra innehåll. Det är förstås jättekul med mycket att göra, inte minst då jag fått in flera nya kunder på sista tiden, men det är tufft när allt jobb ska göras och bli klart samtidigt. Det är liksom aldrig ett jämnt flöde, jobb tenderar att komma i stim av någon märklig anledning.

Jag vill ogärna tacka nej till jobbmässiga åtaganden. Speciellt inte när det är roliga uppdrag som är utvecklande och stimulerande, och absolut inte om det gäller en förfrågan från en ny kund då jag verkligen vill visa framfötterna och på så sätt bädda för att ett fortsatt längre samarbete. Då avstår jag hellre från sociala grejer eller, vilket förstås inte är bra i längden, sover mindre. Jag försöker verkligen leva efter att skapa balans i min tillvaro men det är inte alltid så lätt. Jag vill jobba. Jag tycker det är kul att jobba. Jag tycker det är kul att göra bra grejer. Jag tycker det är kul att överträffa andras förväntningar. Jag tycker det är kul att tjäna pengar. Men samtidigt finns det ju en begränsning i dygnets 24 timmar. Charlotta Flinkenberg skrev så väldigt bra om det här i ett inlägg nyligen.

För mig har det alltid varit viktigt att leverera på topp och jag tar inte på mig ett uppdrag om jag inte känner att jag kan göra det. Eller snarare, jag tackar sällan nej till några uppdrag alls men får då i gengäld slita som ett djur om det är ett uppdrag jag tycker är svårt och som jag är skraj för att jag inte ska klara av. Då är det så himla skönt att känna att jag ändå gör det, att jag faktiskt kan luta mig på min erfarenhet och vara trygg i det och leverera ett jobb som kunden – och jag själv – är nöjd med. När all förberedelse möter möjligheten och det blir kanonbra.

Jag ska bära med mig den känslan i kroppen när jag nu ger mig ut i denna onsdag. Hoppas att ni får en fin dag!

Byxor Massimo Dutti // Tröja Cos Stores // Skor Rizzo // Väska Massimo Dutti