En cool böna som slår bland de längsta på touren och har ett ständigt leende på läpparna. Brittany Lincicome är LPGA-veteranen med två majortitlar i bagen och massor av spelglädje i kroppen. Sweet spot stories fick en intervju med sprudlande amerikanskan.

Mängden talang ute på LPGA-touren är närmast löjligt stor. En av de som tillhör den absoluta toppen är Brittany Lincicome. Som en av de mest långtslående på touren har hon inte bara knipit två majors under karriären – 2009 Kraft Nabisco Championship och 2015 ANA Inspiration – utan också skaffat sig det respektingivande smeknamnet ”Bam-Bam”.

För tio år sedan tog Lincicome för första gången en plats i det amerikanska Solheim Cup-laget. Sedan dess har det blivit ytterligare fyra framträdanden i den prestigefulla tävlingen. Lyckas hon armbåga sig in i laget även i år är chansen stor att hon ställs öga mot öga med bästa kompisen Anna Nordqvist. Den fajten vill vi gärna se!

1. Vad ser du allra mest fram emot under 2017 års säsong?

– Motståndet. Det är så starkt och att försöka slå de absolut bästa är väldigt roligt för mig. Och så Solheim Cup, förstås. Jag skulle väldigt gärna vilja vara med i laget.

2. Vad känner du är din största prestation hitintills?

– Wow, svår fråga, men att vinna två majors är rätt häftigt. Jag ägnar mycket tid åt min välgörenhetsorganisation The First Tee of Saint Petersburg och den finns med där också.

3. Vad hittar man alltid i ditt kylskåp?

– Vattenmelon.

4. Vilket är ditt favoritsnacks på golfbanan?

PB&Js (peanut butter & jelly sandwiches). Eller godis, haha!

5. Senaste musiken du laddade ner?

– Förmodligen en countrylåt.

6. Favoritfilm någonsin?

– ”Bridesmaids”.

7. Vad gillar du mest att stå och nöta på och hur ser din träningsrutin ut?

– Hmm, jag tränar faktiskt inte så mycket. Jag älskar att spela så jag går ut på banan och tränar på olika slag där i stället. Jag älskar att stå och chippa på banan.

8. Vem är din favoritidrottsperson?
– Derek Jeter. Jag tycker att han är en flott kille och en otrolig atlet.

9. Hur skulle du beskriva din personlighet?

– Jag är väldigt utåtriktad. Jag älskar helt enkelt att njuta av livet och gör det jag känner för. Jag tror faktiskt inte att jag har några dåliga sidor, haha!

10. Vad är ett absolut måste på morgonen för att börja dagen på rätt sätt?

– Att spela musik – och högt! Vilken genre som helst, det spelar ingen roll vad.

11. Vilken är den bästa present som du någonsin har gett bort eller fått?

– Jag är en väldigt enkel person. När min man skriver ett fint kort till mig så betyder det mer än en gåva någon någonsin skulle kunna ge mig.

12. Om du inte hade blivit golfproffs, vad skulle du ha arbetat med då?

– Mina föräldrar har drivit ett dagis i över 28 år, så jag skulle förmodligen arbeta inom barnomsorg. Jag älskar barn.

13. En oförglömlig plats du nyligen besökt?

– Jag hade turen att få åka till Indien förra året. Det var en plats jag aldrig kommer att glömma.

 14. If you won $1 million and had to invest them straight away, what would you do?

– Självklart skulle jag se till att min familj var omhändertagen. Känner jag mig själv rätt skulle jag nog sedan donera det mesta till min välgörenhetsorganisation och hjälpa barn som vill börja spela golf.

15. Var är du och vad gör du om tio år?

– Jag är rätt nöjd där jag befinner mig just nu. Jag gifte mig nyligen och kan inte vänta med att bilda familj. Så tio år från nu så hoppas jag att jag uppfostrar mina barn, och njuter av att vara hemmamamma.

16. Vad gör du helst en ledig dag utanför golfbanan?

– Jag älskar att spela tennis. Annars tycker jag om att fiska och jag åker gärna ut på djuphavsfiske för att fånga de riktigt stora fiskarna. Och så går jag på massage.

17. Om du resten av ditt liv bara fick spela golf med en enda klubba, vilken skulle du välja?

– Min favoritklubba är min driver, men om jag var tvungen att spela med bara en enda klubba för resten av livet och var tvungen att slå alla slag med den skulle jag nog ta min järnsjua.

18. Vem skulle du vilja gå ut i ledarboll tillsammans med den sista speldagen?

– Hmm, jag tror att jag skulle vilja spela med en vän. Så Anna Nordqvist eller Brittany Lang skulle vara superkul.