Den coolaste katten på touren är inte Dustin Johnson, eller Rory McIlroy, eller Rickie Fowler eller ens Tiger Woods. Det är Miguel Angel Jiménez. Sweet spot stories fick en exklusiv intervju med legendaren.

Med 24 toursegrar, en drös topp tio-placeringar i majors, fyra Ryder Cup-framträdanden och mer än 35 år som golfproffs är han knappast någon duvunge. Tvärtom en av de mest rutinerade och kanske också populäraste profilen på Europatouren, inte minst tack vare sin oefterhärmliga stil, sorglösa attityd och unika stretchteknik. Vi talar förstås om Miguel Ángel Jiménez.

Ständigt med en cigarr i munnen och det lockiga håret i en svans i nacken visar Jiménez prov på en enorm spelglädje trots att han är en bit över 50 år och det finns inget som talar för att spanjoren från Málaga är på väg att trappa ner. Kan han till och med slå till med en majorseger så här på seniornivå? Vi skulle inte bli förvånade.

1. Vad ser du allra mest fram emot under 2017 års säsong?

– Jag ser alltid fram emot att spela varje tävling, det är anledningen till att jag fortfarande befinner mig ute på touren. Men självklart kommer jag att vara extra entusiastisk över att spela majors i år.

2. Vad känner du är din största prestation hitintills?

– Svår fråga, men talar vi golf så är det det faktum att jag fortfarande spelar på den här nivån efter så många år på touren, och att jag fortfarande ha möjligheten att vinna är en stor prestation.

3. Berätta något som de allra flesta inte känner till om dig?

– Jag är en duktig kock. Åtminstone tror jag att jag är det!

4. Vad hittar man alltid i ditt kylskåp?

– En kall öl.

5. Senaste musiken du laddade ner?

– Musik av Niña Pastori, en fantastisk spansk flamencosångerska.

6. Favoritfilm någonsin?

– Jag har två favoritfilmer, “Papillon” med Steve McQueen och Dustin Hoffman, och “När lammen tystnar”.

7. Vad gillar du mest att stå och nöta på och hur ser din träningsrutin ut?

– Jag gillar att träna på varje moment av spelet och min grundläggande rutin handlar om rytm.

8. Vem är din favoritidrottsperson?
– Den spanske cyklisten Miguel Indurain på grund av hans otroliga prestationer inom cykelsporten, särskilt i Tour de France.

9. Hur skulle du beskriva din personlighet?

– Min bästa sida skulle jag säga är mitt engagemang. Och min sämsta … Jag tror inte jag har några dåliga egenskaper, ha ha! Nej, jag skojar bara men du ska nog fråga någon av mina närstående för att få svaret.

10. Vad är ett absolut måste på morgonen för att börja dagen på rätt sätt?

– Det beror på när jag kliver upp och vad min dag inbegriper. Men vanligtvis tar jag en espresso och en god cigarr.

11. Om du inte hade blivit golfproffs, vad skulle du ha arbetat med då?

– Jag skulle älskat att vara racerförare.

12. En oförglömlig plats du nyligen besökt?

– Kinesiska muren.

13. Var är du och vad gör du om tio år?

– Om tio år är jag 63, men jag hoppas att jag fortfarande är konkurrenskraftig nog att spela på PGA Tour Champions.

14. Vad är det pinsammaste du har gjort på en golfbana?

– När jag spelade den fjärde rundan på BMW Masters i Shanghai i Kina 2014 så behövde jag 13 slag på mig på det nionde hålet!

15. Vad gör du helst en ledig dag utanför golfbanan?

– Om jag är hemma i Spanien brukar jag träna en del på min golfakademi i Malaga och sedan bara umgås med vänner och familj. Jag äter gärna lunch eller middag på någon av de många utmärkta restaurangerna i omgivningarna och där njuter jag av fantastisk spansk seafood, ett glas vin och, förstås, en cigarr. Vanliga saker som vem som helst alltså!

16. Senaste boken du läste?

“La Sombra del Viento” (“The Shadow of the Wind”) av Carlos Ruiz Zafón.

17. Om du resten av ditt liv bara fick spela golf med en enda klubba, vilken skulle du välja?

– Då skulle jag välja en järnsexa eller järnsjua eftersom man kan göra allt med de klubborna.

18. Vem skulle du vilja gå ut i ledarboll tillsammans med den sista speldagen?

– Tiger Woods.