Tourproffs, olympier och nyförlovad. Pernilla Lindberg njuter av tillvaron och har kapaciteten att konkurrera med de allra bästa.

Hon är Hälsingetjejen som lika gärna kunnat bli professionell utförsåkare. Men tävlingarna i alpint byttes ut mot collegespel i golf och efter flera framgångsrika säsonger på LPGA-touren kan vi konstatera att Pernilla Lindberg valde rätt yrke. Inte minst visade hon framfötterna när hon som en av Sveriges fyra utvalda representanter deltog i Rio då golfen gjorde comeback i de olympiska spelen i somras. Med basen i Orlando och en ständig längtan ”hem” till Bollnäs fortsätter hon nu sin helhjärtade golfsatsning mot att bli bäst i världen.

1. Vad ser du allra mest fram emot under 2017 års säsong? 

– Att ha chansen att få kvala in och spela Solheim Cup i augusti. Men också att få försöka bli bättre och bättre hela tiden. Att starta en ny säsong ger mig alltid en nytändning och jag inser vilket otroligt roligt jobb jag har. Jag är en sådan otrolig tävlingsmänniska så att få gå ut och försöka bli bättre och bättre hela tiden är det som driver mig.

2. Vad känner du är din största prestation hitintills? 

– Att under mina åtta år som proffs klättrat högre på rankingar varje år och att ha en så stadig kurva känns ovanligt men något jag är stolt över. Att också få kvala in som en av två svenskor att få spela och representera Sverige i OS i Rio är självklart en höjdpunkt.

3. Vad hittar man alltid i ditt kylskåp? 

– Frukt, grönsaker och mandelsmör! Jag tycker om att alltid ha nyttiga snacks i mitt kylskåp.

4. Senaste musiken du laddade ner? 

– Ed Sheerans senaste låtar.

5. Favoritfilm någonsin? 

– ”Love Actually”. Jag tycker om ”chick flicks” och att jag nyligen förlovade mig i London gör nog att jag kommer att tycka om den filmen ännu mera!

6. Vad gillar du mest att stå och nöta på och hur ser din träningsrutin ut? 

– Om jag ska stå och nöta på något är det ju alltid roligast att jobba på det man tycker att man är bra på, så då säger jag puttning. Om jag ska beskriva min träningsrutin generellt så kan jag säga att jag försöker att lägga ner 1/3 på puttning, 1/3 på närspel och 1/3 på det långa spelet.

7. Vem är din favoritidrottsperson?

– Roger Federer! Hur kan man inte vara imponerad av honom? Han har alltid visat så mycket klass, i både med- och motgång.

8. Hur skulle du beskriva din personlighet?

– Jag är glad, positiv och utåtgående men samtidigt otroligt envis och en ordentlig tävlingsmänniska.

9. Vad är du stolt över? 

– Att tagit mig dit jag är idag inom golfen. Att växa upp i en liten ort i Norrland med en golfbana som knappt är öppen ens sex månader om året och ju nu påbörja min åttonde säsong på världens bästa tour för damer.

10. Om kalorier inte existerade, vilken dessert skulle du goffa i dig?

– Hur mycket choklad som helst!

11. Vilken är den bästa present som du någonsin har gett bort eller fått?

– Räknas min vackra förlovningsring som jag fick av min kille…?

12. En oförglömlig plats du nyligen besökt?

– Kapstaden med dess omgivningar, jag var där i december 2016.

13. Dina favoritwebbsajter?

– Instagram och massa hälso-/träningsbloggare som jag följer. Jag lär mig mycket nytt om kost genom att läsa de olika bloggarna och de ger mig alltid inspiration till att träna och laga god hälsosam mat.

14. Vad är det pinsammaste du har gjort på en golfbana?

– Kastat min driver i en sjö … i college. Fast det var inte på tävling. Men som tur var flöt den och blåste tillbaka till mig.

15. Vad gör du helst en ledig dag utanför golfbanan?

– Lagar mat och umgås med vänner.

16. Senaste bok du läste?

– En av böckerna i Morden i Sandhamn-serien.

17. Om du resten av ditt liv bara fick spela golf med en enda klubba, vilken skulle du välja?

– Vill säga min putter men det kan ju bli lite tråkigt i längden så då säger jag en järn-7.

18. Vem skulle du vilja gå ut i ledarboll tillsammans med den sista speldagen?

– Min bästa kompis på touren Azahara Muñoz.

 

 Följ Pernilla Lindberg på sociala medier! Instagram: @pernillagolf  Twitter: @pernillagolf

 

Foto: Göran Söderqvist