Culotter och skjorta Massimo Dutti (båda på rea) // Skor Rizzo // Handväska Beck & Söndergaard // Armband Lapponia 

 

Tänk va, ett nytt år. Ett helt nytt år ligger framför oss, som ett oskrivet blad redo att fyllas med saker att se, göra och uppleva. Ett år som för med sig nya jobbprojekt, äventyr och möjligheter. Det finns en spänning och en ovisshet i att inte veta vad det kommer att innehålla. Jag öppnar min nya kalender och konstaterar snabbt att förutom några få anteckningar i januari så gapar sidorna tomma.

Flera av mina bloggkollegor brukar skriva årssummeringar, ni vet sammanfatta det gångna året i en Nyårslista som ger en inblick i stora händelser som definierat året och som de sedan jämför med tidigare års listor. Visst kan det vara kul att sammanfatta året och se tillbaka och minnas vad som hänt. Men jag är inte så mycket för att se bakåt. Jag tittar hellre framåt och jag har stora förväntningar på det nya året. Dessutom var 2018 ett år med mycket känslor, positiva men framförallt av stor sorg eftersom det var första året utan pappa. Så på så vis var 2018 oerhört tungt varför jag ogärna vill se tillbaka på det av den anledningen.

Att däremot blicka framåt på 2019 fyller mig med stor entusiasm och iver! Ett nytt år ger ju möjlighet till en nystart, eller åtminstone känslan av att all är möjligt. Var det förresten några av er som avlade några nyårslöften på nyårsafton? Jag gjorde det inte, jag har aldrig haft för vana att göra det. För mig är begreppet nyårslöften lite knepigt eftersom de antyder att någonting måste ”lösas” eller hållas fast vid, nästan som ett straff. Jag skulle önska att man i stället kallade dem för nyårsintentioner. För en riktad intention, däremot, föds ur din sanning, den fokuserar på förståelse och signalerar en rörelse framåt.

Nu skrev jag nyårslöfte i måndagens inlägg (här) men det var utan att lägga någon värdering i det och jag har som sagt aldrig riktigt avgett nyårslöften av mer traditionell karaktär. Det är så lätt att det blir en gimmick av hela nyårslöfte-grejen. Däremot brukar jag alltid skriva ner mina intentioner, korta punkter över vad jag önskar mig att det nya året ska innehålla och i vilken riktning jag vill gå. Som en avsiktsförklaring med målsättningar att ta sträva mot som känns spännande, inspirerande och utvecklande. Tydliga tankar kring hur jag vill att mitt år ska bli.

intention (latin inteʹntio, av inteʹndo ’spänna’, ’sträcka’, ’rikta sin uppmärksamhet på’), avsikt

Ledordet för 2019 för mig blir alla gånger utveckling. Jag har höga ambitioner och en enorm lust att kasta mig över nya saker och ta till mig ny kunskap. Under det här året ska jag:

… jobba järnet för att lanseringen av vårt varumärke akenberg ska bli så bra som det bara är möjligt och att bolaget verkligen lyfter. Jag kan knappt tro att det snart är dags men jag känner mig mer redo än någonsin inför detta nya steg i livet.

… bli mer tålmodig och acceptera att alla andra inte nödvändigtvis jobbar i mitt tempo.

… läsa fler böcker.

… utveckla mitt eget företag, under årets gång har jag jobbat med några nya kunder som jag hoppas få möjlighet att bygga vidare på under 2019. Men jag vill även arbeta mer mot pr-branschen och hitta nya kundsegment. Ökad omsättning är målet samt ha kul på vägen!

… investera i en ny klocka.

… bli bättre på att släppa på mitt kontrollbehov och vara öppen för fler spontana äventyr, det skulle verkligen inte skada.

… träffa vänner oftare och inte vara så mycket stugsittare. Jag vet ju att jag inspireras av att möta och umgås med intressanta och begåvade människor.

… bli snällare mot mig själv och min kropp.

… fortsätta att utveckla bloggen och satsa tid på samarbeten för att skapa ännu bättre innehåll. Min ambition är att Sweet spot stories ska ge er en daglig dos glädje och vara en destination för inspiration.

… doppa fötterna i Medelhavet från valfri plats.

… ha balkongfest. En copy från förra årets lista då detta inte blev av. Önskvärda ingredienserna: sol, värme, vänner, ballonger och en faslig massa champagne.

… spela mer golf.

… hoppa upp i sadeln igen. Saknar verkligen ridningen och närheten till hästarna.

… åka tillbaka till Gleneagles för helgen jag spenderade där var fantastisk; gärna i samband med Solheim Cup i september.

… göra mitt bästa för att mammas flytt ska gå så smidigt som möjligt och att hon kommer tillrätta i sin nya lägenhet. Det kommer att bli en stor omställning för oss alla, inte minst att sälja huset där vi syskon växte upp.

… realisera akenbergs första stora samarbete till sommaren (big things coming up!)

… klara av att kunna gå ner i spagat igen. Copy paste på den.

… leta efter en större lägenhet och gå på fler visningar för att bilda mig en bättre uppfattning om var och hur jag vill bo.

… jobba färre kvällar och helger. Svårt eftersom jag inte ser mitt jobb som ett jobb utan som ett sätt att leva.

…  sluta gå i samma spår utan våga ta nya steg i karriären med projekt och uppdrag som lockar – även om jag är skitskraj. Utveckling sker inte utan att ta risker.

… sluta äta så mycket tuggummi och sköta min tandhygien bättre.

… få bättre ordning i garderoben. Kommer underlättas om jag hittar den där lägenheten (se ovan).

… skaffa mig en espressomaskin.

… äta skaldjur i ofantliga mängder. Jag vet inget godare i världen än det.

… sitta i en eka med ett metspö i handen och det ska vara spegelblankt på vattenytan och solen ska värma och jag ska vara lika glad även om jag inte får något napp.

… flörta!

Vad kommer att hända ditt år 2019?