Detta inlägg innehåller reklamlänkar.

Glad måndag!

Eller hur är det egentligen med den saken? Vi har ju pratat gråskala i omgångar här och denna novemberhelg var inget undantag, även om jag lyckades fånga några små solglimtar. Att det är grått, blött och trist är väl en sak och det kan man ändå hantera känner jag, men med pandemin och den ökande smittspridningen och den allmänna stämningen i samhället med krisande branscher och människor som dör kan kännas som lite för mycket att hantera.

Nu är det verkligen hälsan som är prioritet ett. Inte minst den mentala hälsan är viktig eftersom vi är så många som oroar oss för att tala öppet om den. Som ensamstående tycker jag till exempel att isoleringen och ensamheten och avsaknaden av fysisk kontakt börjar kännas riktigt jobbig nu.

Så, hur gör man då för att inte helt deppa ihop?  Att förbättra sitt välbefinnande är viktigt, så se till att du prioriterar det närhelst du kan. Inte minst om du kämpar med dina tankar och känslor är det viktigt att prata med någon om hur du mår. Det kommer alltid att kännas bättre att få lätta ditt hjärta.

Vi har alla olika sätt att må bra både på insidan och utsidan. Här är tre tips på hur du kan förbättra ditt välbefinnande. Jag hoppas att du hittar några nycklar du kan ta till dig. Ha en fin start på veckan!

Var fysiskt aktiv

Att nå ett hälsosamt sinnestillstånd är en sak, men din kropp är också en stor del av det. Det är bra att vara fysiskt aktiv där det är möjligt. Det är värt att titta på vad du gör när det kommer till både konditions- som styrketräning, för vi behöver både och för att må bra och (för-)bli starka. Utforska vad du kan göra mer av. I dag finns det också många olika övningar du kan göra hemma om du vill undvika gymmet under rådande läge. Det är också värt att titta på vad du är nyfiken på att testa för ny motionsform. Alla är olika men det är ju det som är kul också. Försök att hitta aktiviteter som passar dina nuvarande konditionsnivåer och som du kan passa in i ditt schema. Det kan vara svårt att få in någonting nytt i din nuvarande vardagsrutin, särskilt när det är något du behöver motivera dig själv för att göra. Men börja med en eller två klasser/tillfällen vecka, om du inte redan har en träningsrutin. Bygg upp det till en lagom träningsmängd som passar dig, men kom ihåg att också ta vilodagar.

Pröva andra alternativ

Det finns många alternativ som är värda att utforska. Som till exempel högkvalitativ CBD-olja, som kan hjälpa vid vissa hälsotillstånd. Meditation har länge varit känt för att vara bra att använda sig av när det gäller att komma i kontakt med sitt sinne, och spendera lite tid på dagen där du bara kan sitta tyst och reflektera. Min favorit, massage, är en många gånger underskattad väg till välbefinnande. Inte minst nu då vi är svältfödda på fysisk beröring; jag brukar kalla det hudhunger. Jag vill också slå ett slag för något så banalt som en stil-update! Kläder påverkar vårt humör så mycket. Släng in leggingsen och mjukis-setet i garderoben och ta fram det snyggaste du har. Och nu menar jag håll käften-snyggt! Den där outfiten som får dig att känna dig cool, mäktig och sätter dig i rätt sinnesstämning. Det kan vara jeans och höga klackar, en kaxig klänning eller en schysst kostym.

Var närvarande i nuet

Ibland känns det som att mobilen är fastlimmad vid örat, och om vi till exempel firar någons födelsedag eller är på semester så kan vi till och med gå miste om viktiga och fina ögonblick för att tekniken ständigt pockar på vår uppmärksamhet. För att förbättra ditt välbefinnande är det värt att försöka vara mer närvarande just nu. Se på vilket sätt du kan ändra vad du prioriterar i dessa situationer. Tillbringa NU-tiden med att göra det som är viktigt, snarare än att kolla vad alla andra gör på dina sociala medier. Stäng av tekniken när du kan – det är du som ska styra den och inte tvärtom! Spendera i stället mer kvalitetstid med de människor som verkligen spelar roll och som gör dig lycklig.

Outfitdetaljer: Skepparkavaj Armor Lux (min är herrmodellen) // Skjorta Cos Stores (liknande här) // Kostymbyxor i ull Arket // Sneakers Stan Smith Adidas Originals // Skepparmössa inköpt i Hamburg (liknande här)

Foto:  Joel Carlén