Marsmotivation.

I början av ett nytt år känns allt spännande och uppåt. Man har stora planer, nya målsättningar och roliga projekt man vill realisera. Januari kan visserligen kännas lång precis när man är i början av månaden, det är ju ändå 31 långa dagar som ska betas av, samtidigt som det ofta är väldigt tomt i plånboken. Men på något sätt brukar dessa 31 dagar gå av bara farten.

Sedan kommer februari. Och om ni är som jag så är det lätt att man börjar slira lite. Trots att man kanske sparkat igång de där roliga projekten så känns tillvaron gnetig och tungrodd. Det riktigt suger i en efter en rejäl dos energi. Längtan efter våren är enorm – var är den?

Det enda som bjuds är minusgrader och slask om vartannat och motivationen sjunker allt snabbare mot botten. Och när vi väl når mars eskaleras frågan om var våren är. Mars ju är årets, enligt kalendern i alla fall, första vårmånad men ändå är det så segt, så segt. Och när solen ÄNTLIGEN visar sig med efterlängtad värme, tja då kommer direkt ett bakslag.

Jag är helt o-unik men jag längtar efter solen nu. Gör inte ni också det? För att göra tillvaron lite mer peppande så kommer här mina bästa tre tips för att hålla mars-motivationen uppe.

1. Gör en lista.

Nu menar jag inte en lista över allt och ingenting som du vill göra innan 2020 knackar på dörren. Nej, skriv ner en kort lista över uppgifter och delmål för varje vecka. Att slutföra och bocka av saker får dopaminet att flöda och kommer att hjälpa dig att hålla styrfart mot det större målet.

2. Bär färg

Bästa pick-me-up:en när våren inte kommer. Avprogrammera dig från allt det svarta och klä dig i färgGLADA outfits. Modern forskning har visat att när våra ögon möter färg så släpper våra hjärnor ifrån sig olika kemikalier som påverkar oss positivt både fysiskt och emotionellt. För visst blir man väl glad av ett par knalligt rosa byxor?

3. Ändra din morgonrutin

Ibland behöver man bryta invanda mönster och vanor för att höja motivationen. Ett bra sätt är att göra sin morgonrutin mer njutbar och energigivande än jobbig. Strössla ditt nyvakna jag med grejer som förgyller din morgon, oavsett om det är att sitta ner och äta frukost i lugn och ro, meditera i tio minuter eller smörja in dig med en lyxig kroppsolja efter duschen. Och är du inte en morgonmänniska så se till att minimera antalet saker du ska göra. Men se till att i alla fall få en stunds frisk luft. En promenad i friska luften på väg till jobbet är bästa starten.

 

Tröja Cos Stores // Byxor Arket // Scarf Hermès // Loafers Massimo Dutti //Väska Beck & Söndergaard