God morgon gals and pals! Mår ni bra?

Det är onsdag och vi är i Köpenhamn. Med vi syftar jag på Akenberg som är inbjudna att vara med på 3daysofdesign, Danmarks årliga designevent där designer, konstnärer och arkitekter får chans att visa upp sig.

Akenberg kommer att ställa ut som en del av Arctic Design of Sweden, som arbetar för att promota och introducera designprodukter på en global marknad. Vi har fått ansöka till detta och är ett av de företag som blivit utvalda av en jury att delta – så otroligt roligt och hedrande! I morgon öppnar utställningarna på Illum och på residenset, och i morgon kväll kommer vi att ha ett mingel på residenset här i Köpenhamn. Annkathrin har dessutom fått den stora äran att hålla ett anförande, det kommer att bli grymt!

Stor fokus kommer förstås att läggas på att presentera vår fina kollektion och vi har stora förhoppningar på att folk kommer att gilla den. Jag tror särskilt mycket Jokkfall och Tärendö så det ska bli väldigt spännande att få feedback från besökarna.

Här är några bilder från bakom kulisserna under vår första stora plåtning tidigare i våras. Vi jobbade med ett riktigt grymt Meramedia-team. Modellerna Alexander Sandberg, Ali Omran, Saga Talludde och Ida Ovmar var så proffsiga. Kanske känner ni igen Ida, same och fotomodell som även gjorde realityserien ”Idas skilda världar” på SVT Play förra året? Fotade gjorde superduktiga Daniel Holmgren, hår stod Viktoria Danielsson, Gossip since today för och makeup Janakie Öhlund.

Svensk design har redan ett ansenligt rykte internationellt och intresset för unik design med hållbara och lokal förankring ökar hela tiden. Allt detta ligger i vårt dna så det känns väldigt roligt att vi backas upp på det här sättet och får möjlighet att visa upp oss i Köpenhamn. Det kommer att bli några riktigt intensiva och spännande dagar!

Ibland slår mig tanken att vi har gått från idé och dröm till verklighet på bara ett år. Vi har byggt ett varumärke med fokus på design och utifrån efterfrågan på individualitet och hög kvalitet utan att ge avkall på hållbarhet. Vi kommer att vara lyhörda gentemot våra kunder men vi kommer aldrig att tumma på våra höga ideal. Jag tycker att vi har hittat ett hål i marknaden där design och hantverk i limiterad upplaga möter hundra procent hållbarhet genom hela produktionsprocessen. Att vi har valt att arbeta med biologiskt nedbrytbart acetat från Italien och naturgarvat läder från Sattajärvi är en självklarhet.

Vi vill inte designa onödiga prylar. Varje designad produkt måste ha en given plats och därför har vi valt att designa produkter som har en funktion och ett syfte. Vi hanterar våra solglasögon som en given accessoar, som inte bara skyddar bärarens ögon utan framförallt gör det enkelt att byta look från dag till dag. Resultatet hittar ni HÄR.

Vi är bara i början av vår resa. Vi ser oss som ett designhus i ständig förändring som står för unik hantverksmässig design med samvete. Vi har höga mål, och om bara några år framåt i tiden kommer Akenberg att ha lanserat flertalet nya innovativa produkter. Ett viktigt stopp på vägen är denna vecka i Köpenhamn.