Det här inlägget innehåller reklamlänkar.

Så boostar du ditt humör omedelbart.

Att arbeta hemifrån kan kännas som att man är isolerad, lite ensam och om jag ska vara ärlig, också lite ledsamt emellanåt. Inte minst i dessa tider då social distansering är det nya normala och man fullkomligt hungrar efter fysiska möten.

Jag är vanligtvis bra på att hålla fast vid mina ”arbeta hemifrån”-rutiner som att klä mig för ”kontoret”, sätta mig vid mitt skrivbord och starta arbetsdagen tidigt. Men ibland kan man behöva något uppiggande.

Oavsett om du har en sådan dag i dag, eller känner dig lite nere, så kommer här fem enkla idéer till hur du boostar humöret på ett kick.

Färska blommor

Det är något så terapeutiskt med att gå runt på en blomstermarknad eller i en butik och välja ut blommor, ta med dem hem, skära stjälkarna och arrangera dem i vackra vaser. Blommor får på en gång rummet att kännas genomtänkt och välkomnande, och i min mening även omhändertagande. Jag skulle inte säga att jag är besatt av blommor, men varje gång jag kostar på mig vackra snittblommor så blir jag så otroligt glad att se hur de livar upp min lägenhet. När jag tittar på dem = omedelbar humörhöjare.

Gör något snällt för någon

Det finns inget bättre än att skriva ett handskrivet tackkort, skicka en vän blommor eller hembakade kakor, eller hjälpa till att bära hem en tung matkasse åt någon som får dig att känna dig på topp. De som gör trevliga saker för andra är vanligtvis gladare människor, så prova att göra en god gärning för att snabbt boosta humöret. Med allt som händer i världen finns det mycket att engagera sig i. Stort eller smått, kanske finns det något du kan göra som en vänlig gest och osjälvisk handling?

Läs något

Oavsett om det är ett kapitel i boken du håller på med, eller en stunds magasinsbläddrande, så kommer denna korta paus att få dig lite mer vitaliserad. Det är något både lugnande och inspirerande att titta i ett magasin. Läsning kräver din odelade uppmärksamhet, vilket kommer att hjälpa dig tillbaka på rätt jobbspår när du väl läst klart. Läsning har också visat sig minska stress, plus att du kanske kan lära dig något nytt på köpet!

Duka för finlunch

Visst är det väl mycket trevligare att få sätta sig till bords med en fin dukning? Även om du är själv hemma och så bara tänkte äta en enkel sallad till lunch, så res dig upp från datorn och bemöda dig om att duka riktigt fin. Lägg på en duk, tänd ett stearinljus, ta fram finporslinet, vik en vacker servett och när maten är klar slå dig ner för en måltid i lugn och ro. Du kommer garanterat att njuta tusen gånger mer än om du äter den ur en kartong framför datorn.

Outfitdetaljer: Ullkavaj Massimo Dutti (liknande här) // T-shirt med tryck Comptoir des Cotonniers (liknande här) // Croppade jeans Kappahl // Loafers Massimo Dutti (liknande här)

 

 

Foto: Sean Lewthwaite