Detta inlägg innehåller reklamlänkar.

Medvetna val.

Så var det ny vecka igen. Tillbaka till vardagens underskattade rutiner.

Lika mycket som jag tycker om att resa och upptäcka nya platser, lika skönt är det att luta sig mot vardagens rutiner och inrotade vanor som får mig att må bra när jag är hemma. De ger trygghet och skapar ett lugn i mig så att jag klarar av att hantera livet när det snurrar på som bäst. De påverkar mitt välbefinnande, mina tankar och min förmåga att vara effektiv. Dessutom tror jag att dagliga rutiner hjälper människan att bli mer kreativ.

I mitt huvud pågår ständigt arbetet. Det är som ett maskineri som drivs framåt av kreativa tankar och idéer och det är dem som får mig att gå upp ur sängen varje dag. Att ha den friheten att själv kunna styra mitt arbete och min tid är ett måste för mig. Jag behöver få vara fri. Men lika viktiga är mina rutiner. De är högst medvetna val och utan dem slutar jag att fungera.

Här är fem dagliga vanor som ger mig styrka, balans och mental skärpa.

Tyst tid på morgonen

Ni som följt mig ett tag vet redan att jag är en utpräglad morgonmänniska. Jag sover senast klockan tio på kvällen, gärna tidigare, så att vakna och gå upp vid fem är aldrig några problem. Att snooza finns inte i min värld. Samtidigt gillar jag att ha morgnarna för mig själv. Min morgonrutin innebär alltid en timmes tyst tid då jag tar min kaffe, går igenom veckan och samlar mina tankar inför dagen.

Att göra-listor

Det måste erkännas, jag är en listperson. Struktur är mitt livselixir. En rutin jag har varje dag är att gå igenom att göra-listan, stryka det som är avklarat, fylla på med nya göromål och saker jag inte får glömma. Känslan att dra ett streck över en uppgift när den är klar är så skön. Det får mig att känna mig produktiv och ger mig kontroll. Allra helst vill jag skriva rent listan helt från början varje dag och då kan jag samtidigt prioritera om i den, Till skillnad mot många andra som har sina listor digitalt så föredrar jag att skriva mina att göra-listor för hand på ett vitt lite kraftigare papper som inte går sönder så lätt utan kan stoppas ner i väskan eller fickan så att jag har den nära tillhands.

En kam i fickan

Har man lugg så har man också alltid en kam i fickan. Så varje morgon innan jag går hemifrån kollar jag att kammen ligger där i jackfickan eller väskan så att jag kan hålla luggen i styr under dagen. Lite fånigt kanske men det är min rutin.

Lunchpromenad

Utöver min träning och powerwalks tar jag alltid en lång promenad på lunchen. Varje dag, året om. Förutom att det är skönt och bra att röra på sig och man får frisk luft, så är promenaderna ett sätt att göra plats för mer input. Jag måste liksom rensa i huvudet för att nytt ska kunna komma in och det gör jag allra bäst genom en rask promenad.

Nyhetstimmen

Jag måste se nyheterna varje kväll. Gärna både Rapport, TV4 Nyheterna och Aktuellt. Och läsa dagstidningen. Förmodligen en yrkesskada att jag konsumerar så mycket men det är viktigt för mig att hänga med i världen och hålla mig uppdaterad och allmänbildad. Kunskap är makt.

Outfitdetaljer: Croppade ullbyxor Massimo Dutti (liknande här) // Finstickad tröja Filippa K // Skärp Arket  // Pumps Vagabond // Halsband Pilgrim (liknande här)

 

 

 

Foto:  Joel Carlén