Exciting news guys – i höst tar AnnKathrin och jag Akenberg till New York!

Som jag har längtat efter att få berätta för er. Vi har vetat om det ett tag men har inte fått säga något förrän pressmeddelandet gått ut, men nu är det officiellt. Vi har alltså blivit utvalda att följa med Arctic Design of Sweden till New York i november för att tillsammans med 17 andra designföretag delta i ett showroom med designprodukter från Norr- och Västerbotten. Kan ni ens fatta hur exalterade vi är?!

Arctic Design of Sweden är ett samarbetsprojekt mellan Norr- och Västerbotten som arbetar med att möjliggöra introducering av designprodukter på global marknad. De kommer under en treårsperiod att sätta upp tillfälliga pop-up butiker med exklusiva designprodukter i fem storstäder runt om i världen. Ni minns kanske att vi var i Köpenhamn på 3daysofdesign tidigare i maj? Det var det första stoppet och mellan den 18 och 23 november är det alltså dags för oss att åka till New York (och till våren kanske få chansen att doppa tån i Hong Kong).

Det här är något man får söka till och jag vet att det var många företag som skickade in och stor konkurrens. I urvalsprocessen har en jury bestående av representanter från bland andra Svenska institutet och Formex gjort ett första urval. Därefter har styrgruppen för Arctic Design of Sweden gett sitt sista godkännande till vilka designföretag som nu får chansen att lyckas i New York.

Det känns oerhört roligt och hedrande att vi ska få visa vår design och våra handgjorda solglasögon i Svenska Handelskammarens co-working space Gateway i midtown Manhattan. Dessutom kommer vi att få hjälp med affärsmöten med återförsäljare och andra svenska företag som redan etablerat sig i New York, vilket är viktigt för marknadsföringen. Eftersom vår ambition är att verka på en global marknad och ett av målen är att etablera oss i USA så kommer detta att bli en mycket spännande satsning. Vi lanserade ju så sent som i mars och efter en smygande start ser 2019 ut att bli ett starkt raket-år. Jag har en sån jäkla superpartner i AnnKathrin. Hon är grym och jag är så glad över att vi gör den här resan tillsammans! Det finns dessutom några ess i rockärmen som jag inte kan dela med mig av ännu, ni får ge er till tåls ett tag till. Men nu börjar definitivt ett nytt kapitel för oss.