Detta inlägg innehåller reklamlänkar.

Lucka 1.

Första december och dags att öppna lucka 1 i kalendern. Bakom min lucka gömmer sig en vacker amaryllis.

Nu är ju tiden kommen för att köpa hem amaryllisar i kruka få att få dem i blom lagom till advent och jul. Hemma hos mig håller både amaryllis och hyacinter och doftljus med julkänsla på att flytta in.

Jag har lite svårt för julpynt men just amaryllis skapar stämning samtidigt som den är så enkel att lyckas med, både i kruka och på snitt i maffiga julbuketter. Jag älskar kombinationen amaryllis, järnek och eukalyptus. Och tänk ett helt fång med bara amaryllisar – så vackert i en stor glasvas!

Just nu finns det ett stort utbud av julblommor, både i kruka, på snitt och färdiga julgrupper. Kolla in denna ståtliga amaryllisbukett – hur mycket julkänsla?!

Vit amaryllis med två stänglar kommer definitivt att få ta plats i mitt vardagsrumsfönster. Jag gillar också denna fina lilla vinterbox.

Nu är det lite för sent att plantera amaryllislökar om man vill hinna få fram blommor till jul, men det kan vara kul att sätta egna eftersom det finns så många roliga och lite annorlunda sorter att välja mellan. Och amaryllis passar ju minst lika bra på det nya året.Kolla in den här fantastiska Blushing bride i rosa och vitt. Även Pretty Nymph är riktigt fin.

Och till sist, några skötseltips:

Vattna amaryllisen sparsamt för att få bäst resultat. Jag brukar vattna på fatet eller i krukkanten. Jorden får också gärna torka upp mellan vattningarna.
Låt amaryllisen stå ljust, annars riskerar stänglarna att bli väldigt långa och rangliga så att hela blomman välter.
Välj en tung kruka så att den står stadigt, och du kan gärna binda upp dem med fina grenar från trädgården och skogen som ger stadga.