När livet går fort

Vissa morgnar, eller som för mig i princip de flesta morgnar eftersom alla startar tidigt, så kan man behöva slå på autopiloten när det gäller till att välja kläder. Särskilt om man har ett tidigt möte och man vill känna sig stilsäker, stark och beslutsam. Klä sig för framgång, helt enkelt.

Jag drar oftast på mig ett par jeans, ett par vassa lågskor jag varit sugen på att bära och en blazer. Inte direkt raketforskning, men jag känner mig faktiskt lite mer koordinerad när folk tror att jag spenderat mycket mer tid på att sätta ihop min look än jag faktiskt har gjort.

En snygg kavaj är mitt definitiva go-to-plagg. Jag känner mig alltid välklädd i det och skulle nog säga att jag bär kavaj 2/3 av veckans alla dagar. Så enkel att bara slänga på sig samtidigt som den lyfter den jeansklädda vardagslooken ett par snäpp och gör att den känns lite mer genomtänkt.

Så här på sommaren är en linnekavaj ett stilsäkert kort. Jag har länge varit sugen på att investera i en vit, så när jag fick syn på den här från Massimo Dutti slog jag till direkt.

När jag satsar på en ny kavaj är kvalitet och passform a och o, men jag är också alltid noga med detaljerna. Det kan vara fina knappar, ett annorlunda snitt eller ett fint foder som gör att den sticker ut. Stylad med slitna ljusblå jeans, ett par dressade cityshorts, eller över axlarna till klänning blir det en fräsch sommarlook.

Förutom att jag alltid återvänder till kavajen så går jag var och varannan månad igenom faser som vanligtvis kretsar kring ett visst plagg i min garderob. Ni har alla sett mitt missbruk av den svarta skinnjackan, eller min randiga sjömanströja som gått på repeat, och nu verkar jag vilja bära croppade jeans varenda dag. De här från Kappahl har verkligen tjänat mig bra, men jag är jag på jakt efter ett par mellanblå lite mer dressade jeans för att matcha till min nya vita linnekavaj.

Vad slänger du på dig när du har bråttom iväg hemifrån?

Outfitdetaljer: Kavaj Massimo Dutti // Sidenskjorta Massimo Dutti // Jeans Kappahl // Skärp garderobsfynd // Sneakers Converse

 

 

Foto: Sean Lewthwaite