I går var det partaj hos Bolon Lab Store för att fira lanseringen av den nya kollektionen som gjorts i samarbete med det italienska mode- och designhuset Missoni. Drinkar, snittar och designinspiration serverades i en minst sagt färgsprakande inramning.

Världsledande i sin idé att göra textilspill till vävda mattor har Annica och Marie tagit Bolon från ett traditionellt väveri till ett designdrivet, innovativt företag som förenar den traditionella golvbranschen med den kreativa designvärlden. I år firar Bolon 70 år och under hela 2019 äger en rad olika happenings runt om i världen. Samarbetskollektionen med Missoni och den stora releasefesten är definitivt en jag kommer att minnas.

 

På plats var Missonis grundare och ägare Rosita Missoni. Helt fantastiskt att få stå och prata med henne en stund, och en sådan jäkla powerwoman och matriark hon verkar vara, 88 år gammal och fortfarande så aktiv i bolaget där hon numera basar över Missoni Home. Och duktiga Annica som är kreativ chef på Bolon var självfallet där – alltid lika glad och snyggt dressad.

Men vi måste såklart kika lite på kollektionen också!

Bolon har under många år samarbetat med internationella innovatörer och formgivare; med Missoni sedan 2012. När jag intervjuade Annica för Plaza Kvinna för en tid sedan berättade hon att det första samarbetet kom till efter att de fått reda på att Missoni hade Bolon i sina hotell och blev medbjudna till Rosita Missoni som grundade modehuset tillsammans med sin man Ottavo 1953. Båda kände direkt att deras företag hade samma filosofi – och på den vägen är det.

Den nya kollektionen är en explosion av färger och mönster med tydliga referenser till Missonis omisskännliga stil. Det jag tycker är så häftigt är att golv, som är en teknisk produkt, går att göra till en unik designprodukt med hög modegrad och som i Bolon fall dessutom delvis är gjord av återvunnet material.

Till de tidigare mönstren har två lagts till i kollektionen, Trinidad och Fireworks. Klassiska Zigzag har utökats med tre nya färger, Turquoise, Green och min favorit Red som jag verkligen kan tänka mig hemma hos mig. Bolons golvlösningar är främst för offentlig miljö men den nya kollektionen kan definitivt fungera i privathem och utgöra en riktig färg- och mönsterbomb. Vem vill inte att ens hem ska se ut så här?!

Missoni Home – Zigzag Red

 

Missoni Home – Trinidad

Missoni Home – Fireworks Black // Missoni Home – Fireworks White