Paris, j’arrive!

Det är måndag och vi sparkar igång veckan med riktigt glada nyheter. Akenberg har nämligen blivit utvalda att visa på Paris Designh Week i september! Kan ni fatta? AnnKathrin och jag fick veta det redan i förra veckan men nu har pressmeddelandet gått ut och det är officiellt.

Vi har alltså blivit uttagna av Arctic Design of Sweden tillsammans med ytterligare 13 andra designföretag att följa med till Paris i början av september. ADOS är ett samarbetsprojekt mellan Norr- och Västerbotten som arbetar med att möjliggöra introducering av designprodukter på global marknad.

Under en treårsperiod kommer tillfälliga butiker, så kallade pop-up shops, att arrangeras i fem storstäder runt om i världen. Ni kanske minns att vi kom med även till Köpenhamn förra våren och till New York i höstas? Nu har turen alltså kommit till Paris, där utställningen sker hos Svenska Institutet i samband med Paris Design Week.

Det känns otroligt kul och spännande att vi ska få visa upp vår kollektion för en internationell publik i världens modehuvudstad – och min gamla ”hemstad” eftersom jag har pluggat i Paris i perioder. Det är ett viktigt steg i vår resa mot att bli ett erkänt internationellt och innovativt varumärke i premiumsegmentet, så heja oss!

I veckan väntar annars två plåtningar, en intervju, jobba med nya hemsidan och så fyller jag år på onsdag. Och kan vi bara stanna upp ett kort ögonblick, sluta ögonen och känna hur underbara sommarvärmen omsluter oss? Jag känner att det kommer att bli en bra vecka. Nu kör vi!

Outfitdetaljer: Cardigan Kookai // Jeans Kappahl // Väska Michael Kors pre-owned som jag slog till på i förra veckan och gav mig själv i födelsedagspresent // Scarf Hermès // Pumps Rizzo

 

 

Foto: Sean Lewthwaite