I går kväll slängde jag på mig mitt nya rosa läppstift (Matte Fashion här!) och en jumpsuit från EDC och begav mig till Belle Mare Plages Blu Bar. Det var dags för prisutdelning och cocktails för Constance Hotels Pro-Am tävling som spelats i veckan inför den stora tourtävlingen som drog igång idag. Eftersom det hade börjat skymma så smått och jag inte orkade släpa med mig kameran får ni nöja er med mobilpics.

Så här glad var jag, lätt rödmosig efter de första dagarnas solsken. Eftersom jag är så ljus i hyn och är känslig för solen kör jag alltid med minst faktor 30 för att jag inte ska bränna mig. Här på östra Mauritius där jag befinner mig fläktar det nästan hela tiden från havet så det är lätt att missa hur stark solen faktiskt är. Nåväl, glad i hågen med läppstift och jumpsuit på begav jag mig till Blu Bar.

Kvällen levde sannerligen upp till namnet för blått var ljuset och öppen på vid gavel var baren. Vi snackar rött vin, vitt vin, champagne, specialcocktails och starka GT:s. Jag dricker ju sällan alkohol och är heller inte särskilt intresserad av vin, men ett festligt glas bubbel tackar jag inte nej till.

Hängde med supertrevliga Claes Meldal från Danmark som också är frilansjournalist. Han spelade pro-am:en men det gick visst inte så bra för hans lag så det bidde inget pris. Han nöjde sig med goda drinkar och trevlig konversation istället. Och vi bestämde snabbt att vi skulle ses på samma ställe nästa år igen!

Sarvesh var en av alla superproffsiga och uppmärksamma servitörer denna kväll.

Jag hoppade snabbt in i baren för att hjälpa till. Och blev med en gång erbjuden jobb, haha! Kanske jag borde stanna kvar här ändå …

Marketingteamet på Belle Mare hade bråda dagar med alla tävlingar, golfproffs och pressfolk. Superhärliga tjejer allihop och jag är så glad över att ha fått lära känna dem och en för mig helt ny kultur. Mauritier är verkligen det mest hjälpsamma, vänliga och trevliga folk jag någonsin stött på. Alla hälsar och ler och frågar om allt är bra eller om de kan görs något för dig. De verkar genuint glada över att du är gäst hos dem, och det kan jag definitivt säga att jag gärna är fler gånger.

Sedan var det middag med hela teamet på resortens gastronomiska restaurang Blue Penny Cellar. Först bjöds vi på olika typer av tapas, bland annat sushi som var helt suverän, charkuterier från Spanien och specialbeställda ostar att prova ihop med olika exklusiva viner.

Som namnet antyder står vinet i första rummet här. Vinkällaren innehåller runt 26 000 flaskor från prestigefulla vinslott och rara årgångar. En riktig skattkista att botanisera i.

Därefter satte vi oss till bords och bjöds bland annat på oxkind, selleripuré och späda morötter med tonkaböns- och kokossås.

Och där någonstans skulle man ha hejdat sig för det väntade nämligen ett dessertbord av det exklusivare slaget. Nu är jag ingen sötsaksfantast direkt men jag provsmakade i alla fall de där rosa sakerna, som var som en sorts makron med färska hallon i. Men, jag ska villigt erkänna att efter detta var jag både rejält mätt och trött så jag gick och knöt mig. Det var den torsdagskvällen det.