Är det okej att byta hetsig vardag mot Hamburg?

Jag försöker undvika jobbstressen genom att digitalt förflytta mig till Fontenay Bar, Hamburg höjdpunkt uppe på taket till The Fontenay. Jag var ju Hamburg igen i början av augusti, en plats jag kommit att tycka väldigt mycket om. Och hit återvänder man gärna så ofta man kan för det är en underbar stad med en perfekt mix av det jag tycker om. På samma gång en elegant metropol som representerar det moderna Tyskland som en grönskande storstad där invånarna är måna om att leva både hållbart och hälsosamt. En stad där gammalt möter nytt och där hav möter land,

De senaste åren har det hänt väldigt mycket i Hamburg, inte minst har en rad nya ställen öppnat. Ett av de mest spännande hotellen är The Fontenay som slog upp sina portar förra året och där jag har haft förmånen att bo två gånger.

Lyxhotellet ligger alldeles invid Alster en kort promenad från city och kan bäst beskrivas som en urban oas där man tagit design till en helt ny nivå. Kolla bara in hotellets atriumlounge – 27 meter i tak, 200 glasfönster och gigantiska kristallkrona. Så läckert! Här är det ljuvligt att sitta och jobba och inta afternoon tea.

För drinkar och andnödsvållande utsikt gör man bäst i att ta hissen upp till terrassen och Fontenay Bar. Baren är ett vattenhål för den som uppskattar perfekta drinkar i trendig miljö. Jag fick möjlighet att träffa barchefen Sebastian Schneider som berättade om ina tankar bakom inredningen och upplägget och gav mig en snabb tur genom historiens klassiska cocktailar.

Den här sommaren lanserade han sitt nya koncept, Fontenay Bars ”malörtsvagn” – Wormwood Wagon. Det här är ett helt unikt koncept på den globala barscenen där Sebastian låtit sig inspireras av vermouth och skapat tre nya signaturdrinkar med malört och viner som bas. Själva tillredningen presenteras vid bordet framför gästen i den speciella vagnen med flytande kväve, isblock och bambuvisp, vilket gör cocktailen till en hel upplevelse. Det var verkligen så inspirerande och intressant att se hantverket bakom drinken, och sedan att få avnjuta den med Alstersjöarna och Hamburg för ögonen. Rekommenderar baren varmt även om man inte bor på hotellet!