Detta inlägg innehåller reklamlänkar.

Denim är hett i vår och allra trendigast är de klassiskt blåa jeansplaggen.

Jeans är garderobshjälten jag aldrig tröttnar på. Plagget som funkar året runt och passar alla tillställningar (utom möjligen bröllop).

För en mer uppklädd look sitter en skräddad kavaj som en smäck till jeansen. Den klassiska skinnjackan adderar lite mer attityd och blir extra snygg till jeans och en enkel t-shirt.

På sista tiden har jag allt mer börjat uppskatta att få kika in i kollegors ”riktiga” garderober. Ni vet, se outfitsen de faktiskt bär till vardags bortanför instagramglam och galor, som de där ingångna jeansen och tröjan man drar på sig när man rastar hunden, gör ärenden eller får saker gjorda.

En som med perfektion lyckas få till den där åtråvärda avslappnade stilen och som skapat ett helt imperium kring den är ju Anine Bing. Jag älskar hur hon sätter ihop sina outfits så att det ser så där okomplicerat och självklart ut.

Även om jag också gillar glam och skulle älska att bära mer dressade och genomtänkta looker med pumps, snygga klänningar och pennkjolar; när allt kommer omkring så trivs jag bäst i jeans, bekväma skor och kavaj eller skinnjacka. Komfortabla basplagg som klarar testerna vardagen utsätter en för. Bra passform, enkla att ta på sig, nedtonade men som fortfarande utstrålar ”den där coola tjejen som inte har tid att kolla sig i spegeln innan hon går men ändå ser bra ut”. Vi vet väl alla hur det känns när man har hittat de där perfekta paren som ger en liten extra dos självförtroende.

I vår dyker denimtyget upp i nya spännande siluetter, från omlottkjolar och boxiga tunikor till feminina klänningar och byxdressar i rådenim – så snyggt! Säsongens jeans är antingen ankelkorta eller ultralånga. Håll också ögonen på utsvängda bootcutjeans, jeans med vida ben och hög midja, och baggy boyfriend-jeans som är trendsäkra modeller. Även stilsäkra mom-jeans är ett bra köp.

Eftersom jag behövde uppdatera jeansavdelningen i min garderob har jag spanat i kedjornas vårkollektioner. I Kappahls nya jeansprogram hittade jag en del fina modeller, som dessa croppade 5-ficksjeans med rak passform i en kraftigare lite stretchig denimkvalitet. Sitter så bra!

Hur ser era FSG-uniformer ut för det mesta? Berätta!

Outfitdetaljer: Jeans Kappahl // Tröja Cos Stores // Skinnjacka Massimo Dutti (liknande här) // Ankelboots Rizzo (liknande här)  // Handväska Ruitertassen // Solglasögon Akenberg

 

 

 

Foto: Sean Lewthwaite