Det här inlägget affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är utvalda av mig.

 

Finns det en sådan sak som det perfekta paret jeans? Förmodligen det paret vi bär. Men det hindrar i alla fall inte mig från att fortsätta söka vidare. Nu är jag visserligen inte medlem av ”de perfekta jeansen”-kulten, men jag kan alltid låta mig övertalas till att prova ett par till.

Jeans är inte bara det första plagget jag sträcker mig efter på morgonen, utan själva hörnstenen som jag bygger min garderob runt. På gott och ont. Jag har precis börjat med jeans igen efter den långa varma sommaren. Känns lite som att komma hem att glida i ett par välsittande jeans, tycker ni inte?

Även om jag alltid har ögonen öppna hoppar jag sällan på rådande jeanstrender, och förutom en bra passform, som är A och O när det kommer till jeans, kan jag vara kinkig när det kommer till tvätten. Suktar alltid efter den perfekta All-American-Bruce Springsteen-blåa nyansen. Ni vet den som ser lite vintage ut utan att vara medvetet sliten, blekt eller manipulerad på något sätt. Jeansen ska absolut inte ha några stora hål, men en rispa kan vara snyggt. De ska ha en lagom hög midja så att de hamnar på höften utan att smita åt för hårt över höftkammen, heller inte smalna av och vara för tajta runt vaden. Jag har aldrig förstått varför någon, kvinna eller man, skulle vilja se ut som en morot. Vidare får de absolut inte vara vråltajta som ett ålakinn. Hatar det, varken ser snyggt ut eller känns skönt.

Så, existerar dessa perfekta jeans? Jag svarar ja, så länge man tar sig tid att prova sig fram i utbudet och inte ger sig förrän man är helt nöjd. Om jag bara fick äga ett enda par skulle de vara klassiskt raka, komfortabla nog att kunna resa långt i, chica nog att ha på kontoret och figursmickrande nog (läs: lagom sexiga) att bära till en middag.

Samtidigt vore det ju trist att inte få förnya sig. Så här kommer tio snygga modeller i butik just nu!

Bootcut i mörk tvätt från Massimo Dutti.

Utsvängda jeans med hög midja från Gina Tricot.

Croppade blåjeans från Vero Moda.

Lössittande unisex-jeans av återvunnet tyg från Cheap Monday.

Smala femficksjeans i borstad bomull från Filippa K.

Raka jeans från Gina Tricot.

Raksmal modell i mörkblå tvätt från Cubus.

Vita boyfriend-jeans från Rag & Bone.

Klassisk all american-modell från Anine Bing.

Jeans med vriden söm från Totême.