Så här på årets första dag är det nog många som satsar på en riktigt smarrig pizza. Nyårsdagen kallas ju också ofta för den ”internationella pizzadagen” eftersom det äts enorma mängder pizza just i dag. Att tillfredsställa munhålan med fet och salt fyllekäk är väl helt okej så här dagen efter. Själv är jag ingen fantast och pizza är ju egentligen inte det bästa eller ens godaste trots att kroppen skriker om det. Att inleda 2020 med en fräsch och hälsosam blue majik bowl tycker jag är en betydligt bättre start på det nya året!

Blue majik är ett extrakt från algen Spirulina som innehåller den superstarka antioxidanten Phycocyanin. Det är den som ger den fina blå färgen. Blue Majik är otroligt rik på viktiga mineraler, enzymer och antioxidanter och boostar både metabolismen, immunsystemet och energinivån. Receptet har jag fått av Marita som jag intervjuade för några år sedan och denna smoothiebowl är verkligen en höjdare tycker jag. Dessutom är den superenkel och snabb att göra. Bara kö alla ingredienser i en mixern och häll upp i skål. Toppa med vindruvor och björnbär eller dina favoritbär. Jag gillar att slänga ner lite syrlig passionsfrukt.

För en portion behöver du:
1 fryst banan
1 dl cashewsmör
2 dl mandelmjölk
½ tsk blue majik-pulver
några droppar citron
Topping: vindruvor, björnbär och en ätbar liten blomma

 

Ur Marita Karlsons bok ”Mammaboost!”. Foto: Martin Löf.