British så in i Norden

Med Brexit bokstavligen runt hörnet öppnar Nordiska Museet i Stockholm en ny modeutställning om allt som Storbritannien har bidragit med till våra garderober genom åren. Allt från cardigans och Dr. Martenskängor till skotskrutigt och klassiskt herrskrädderi. Kul, tycker jag! Det här lär bli en välbesökt utställning. Dessutom pågår den i ett helt år så man hinner se den over and over again.

Pågår 29 mars 2019 – 29 mars 2020.

(Foto: Nordiska museet)

 

Fiser fiskar? (klick)

Herregud, vilken underbar fråga! Den och många andra får man svar på i den populärvetenskapliga boken ”Fiser fiskar?” av Nick Caruso och Dani Rabaiotti. Guiden är både välresearchad och ypperligt illustrerad och djupdyker om åttio djurs fjärtar, från fiskar och hyenor till musslor och ormar. Vem vill inte veta allt om djurrikets väderspänningar?

Släpps i slutet av mars (Bokförlaget Forum).

 

Flocken – om hur hästar kan förändra livet

Som ryttare sedan barnsben älskar jag allt som har med hästar att göra. Nu kommer Sanna Lundells nya serie ”Flocken” för SVT. I fyra avsnitt får vi möta människor vars liv förändrats av hästar. Jag är helt övertygad om att det finns en helande kraft i att umgås med hästar. Inte nog med att de är det vackraste djuret, hästar kan också lära oss mycket om oss själva så jag ser verkligen fram emot den här serien.

Start 4 april och alla fyra avsnitt läggs ut på Play premiärdagen.

(Foto: Ulrika Malm /SVT)