Glad onsdag! Mår ni bra? Kanske befinner ni er på sportlov och ska snart glida i pjäxorna och ta er ut i skidbackarna. Själv ska jag alldeles strax ta mig in till kontoret. Har mycket att skriva så det blir till att nöta stol hela förmiddagen, efter lunch ska jag sedan till Camilla för att fixa håret.

Känner att jag behöver ladda bra med energi för att orka och det behöver säkert alla ni sportlovslediga friskusar också. Så här kommer ett pangrecept på energy bars med nötter som jag gjorde häromdagen. Supergoda och perfekta att ha med sig i backen, att äta efter ett hårt pass på gymmet eller som en energikick till mellanmål för oss kontorsslavar. Och jag lovar att de är mycket godare än vad bilden visar, haha.

Energy bars kan man ju fylla med i princip vad som helst. Just den här varianten har fått smak av kokosflingor men det kan ni självfallet skippa om ni inte gillar det, och även byta ut ingredienser. Receptet räcker till cirka 15 bars och tar 20 minuter att få ihop, men smeten behöver stå en timme i kylskåpet innan man skär upp dem i bitar.

Ingredienser:
½ dl strösocker
2 msk sirap
600 g (två burkar) jordnötssmör
5 dl cornflakes
½ dl hasselnötter
½ dl jordnötter
½ dl russin
½ dl tranbär
1 dl kokosflingor
5 aprikoser
2 dl pumpakärnor
2 dl solrosfrön

Gör så här:

Smält sockret i en kastrull, tillsätt sirap och koka samman. Blanda jordnötssmöret med de torra ingredienserna. Rör sedan ner sockerblandningen. Bred ut smeten jämnt på ett bakplåtspapper och låt svalna i kylen cirka 1 timme. Skär upp i lagom stora bitar.