Hej!

På ett otroligt sätt har de afrikanska vindarna blåst hetluft in över Sverige. Kollade just väderleksrapporten och det ska ligga runt 30 ända in i mitten av nästa vecka. Härligt, säger jag som avskyr att frysa. Men okej, det kan bli för mycket av det goda så i dag tänkte jag börja med att tipsa er om cappuccinons vuxne kompis espresso tonic, en bitter, läskande och uppfriskande kaffedrink som är det mest svalkande man kan inmundiga en varm sommardag. Som en vis kvinna har sagt: ”Borde vara julis nationaldryck”. Receptet har jag fått av Joanna Alm som jag intervjuade för en tid sedan och som finns i hennes fina bok ”Manifest för bättre kaffe”.

Espresso passar bra tillsammans med tonic eftersom tonic innehåller kinin som är bittert och espresso har en naturligt bitter smak från koffeinet och andra ämnen i kaffet. Godast blir espresso tonic om man brygger på syrliga och friska kaffesorter, vilket är min favorit även när det kommer till en vanlig espresso. Here we go.

Ingredienser:

1 enkel espresso
1 citronskiva
15 cl tonic
Isbitar

Gör så här:

1. Tillaga en espresso.

2. Skaka espresson i en shaker med ett par isbitar för att kyla ner den.

3. Lägg några isbitar i ett glas och tillsätt 1 citronskiva eller annan smaksättare efter smak.

4. Fyll på tonic nästan helt upp i glaset.

5. Häll i espresson över drinken.

6. Servera till någon du tycker om och förstås en till dig själv!