Detta inlägg innehåller reklamlänkar.

Händer det er ibland …

… att ni av någon anledning helt plötsligt inte kan låta bli att le?

Det smyger sig på när man som minst anar det. Man är upptagen med helt andra saker, är varken för glad eller för ledsen, och innan man vet ordet av så står man på busshållplatsen och väntar på bussen hem och ler brett från öra till öra, utan att man har någon aning om varför.

Jag är generellt en ganska positiv person men det här är någonting annat, en våg av okontrollerad lycka som sveper in och som är för bra för att inte dela med någon annan.

Så, i en anda av att dela med mig av kärlek och små vardagliga lyckopiller har jag skrivit ner tio till synes slumpmässiga saker som får mig att le, skratta och gråta lyckotårar av.

1. När mina brorsdöttrar skickar sms med emojis och GIF:ar som de precis har upptäckt. Det är så gulligt.

2. Att se vilken atlet från vilket land som helst vinna OS-guld. Det får mig att att börja gråta varenda gång.

3. Att upptäcka en riktigt bra låt och sedan sträcklyssna på den i flera dagar. Några av mina bästa musikaliska fröjder är den här låten med Paul Simon och Chevy Chase och den här med Timo Räisänen.

4. Ögonblicket då jag återigen hör hackspettens trummande i början på våren. Sån glädje!

5. Scenen i “Pretty Woman” när Julia Roberts återvänder till designerbutiken på Rodeo Drive för att sätta expediterna på plats – jag ler stort varje gång: “BIG mistake. HUGE.”

6. Strålande vårsol genom nyputsade fönster. Jädrans så glad jag blir!

7. Att promenera runt i stan och oförhappandes hamna i en korsning där ljuset är helt perfekt, ”Stockholmljus”. Alla stockholmare vet vad jag pratar om.

8. Riddarbageriets surdegsbröd rätt ur ugnen. Behöver inte sägas mer.

9. Att höra min farbror Jannes härliga och smittande göteborgska, och därefter upptäcka ord och uttryck som är olika mellan oss. Gôrbra, tjotta och full bäs. Jag mår bra i hela kroppen.

10. Doften av nytjärad båt vid bryggorna på Skeppsholmen.

Vilka slumpmässiga små vardagsögonblick får er att le?

Outfitdetaljer: Ullkappa Whyred (liknande här) // Topp Cos Stores // Jeans Cheap Monday (liknande här) // Pumps Charles Jourdan (/liknande här) // Handväska Iphoria

 

 

Foto: Joel Carlén