Så har ännu en ny vecka startat. Ännu en måndag, ännu ett kryss i kalendern – bokstavligen. Jag tillhör det utdöende släktet kalenderanvändare, men jag kommer aldrig att gå över till en digital kalender. Jag trivs med att kunna anteckna möten, skriva listor på vad som ska göras, notera födelsedagar och annat. Jag tycker också att en analog kalender kan fungera som en snygg accessoar till ens outfit.

Jag har haft flera olika typer av kalendrar, men de senaste åren använder jag en systemkalender i vinrött skinn i A5-format (inte den på bilden). Den har ringpärm så man kan plocka ihop och sätta in olika typer av inlagor. Häromdagen inhandlade jag inlagan för 2019 på väg hem från jobbet med en vecka per uppslag plus att jag kompletterade med en årsplan och en aanteckningsdel med både linjerade och blanka sidor. Så nu är jag redo för nästa år!

För er som ännu inte hittat lämplig dito för 2019 så finns det en massa varianter just nu. Här är fem stycken jag gillar:

Bookbinders Design har alltid superfina kalendrar och skrivböcker. Attans bananer, vill ha allt i deras butik. Den här snygga vinröda kalendern i väv och gömd wire-o får gärna följa med hem.

 

Brittiska Smythson gör sjukt snygga saker, både kläder men framförallt läderprodukter och kontorsmaterial. Kalendern Soho i krokopräglat skinn känns både exklusiv och har ett bra veckoupplägg med en smart to do-list i marginalen.

 

Denna smala läderkalender med guldkantade sidor från Liberty London har lite extra lyxkänsla som jag gillar. Formatet gör också att man smidigt kan ha den med sig i väskan eller till och med jackfickan. Perfekt present att ge bort till någon på nyår!

 

Systemkalenderns urmoder Filofax har även gästat mitt hem genom åren. Det jag gillar är att man verkligen kan snickra ihop sin kalender exakt som man vill ha den med storlek och format på pärmen, inlagans utseende och andra tilläggsprodukter och få sin kalender precis som man vill ha den. Här modellen Finsbury i fin aquablå nyans.

Anthropologie har alltid fina saker. Jag älskar ju fina lädervaror och har fastnat för den här lyxiga kalendern från Clare Vivier. Förutom vecko- och månadsuppslag finns utrymme att planera mer i detalj, sätta mål, notera födelsedagar och reflektera och skriva ner hur man presterar och hur man mår.