Det här inlägget affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är utvalda av mig.

Det är inte alltid lätt att klä sig svalt och snyggt på jobbet så här på sommaren. Nu har vi visserligen inte någon uttalad klädkod på kontoret i stan så jag skulle i princip kunna ha på mig vad som helst. Förutom badkläder dårå. Och när jag sitter på mitt hemmakontor så är det bara en kontorsklädpolis som kan tänkas komma med synpunkter, nämligen jag själv. Men samtidigt vill jag försöka hålla stilen uppe.

Här är fem tips att ta till dessa varma dagar som ger en chic kontorslook.


Den dressade klänningen

Fräsch och feminin. Välj en som går nedanför knäna i ett luftigt och färgglatt material. Tips! Se till att ha ett par skor i väskan så kan du förvandla din daglook till en schysst kvällsoutfit på ett kick.

Blommig klänning från & Other Stories

 

Blus och shorts

Jag tycker absolut att man kan ha shorts på jobbet, förutsatt att de är mer klassiska utan stora cargofickor på sidorna eller så korta att du visar rumpan. Shorts och blus är en perfekt sommarkombo. Välj en blus i bomull som både ser proper ut och är sval.

Shorts Bik Bok // Broderad blus Esprit

 

Jumpsuiten

En jumpsuit är definitivt en hit för kontoret. Och även om jag älskar en lite styvare version i kakityg så är det luftiga material som siden, linne eller tunn bomull som gäller på sommaren. Tips! För direkt utgång efter jobbet så rulla upp byxbenen vid fotlederna och kombinera med ett par feminina högklackade sandaletter.

Jumpsuit från Boohoo

 

De rätta accessoarerna

Visst älskar vi stråväskan?! Att fylla med godsaker från marknaden, attiraljer till stranden eller personliga tillhörigheter till kontoret. Som alltid är det accessoarerna som fixar jobbstilen och stråväskan är perfekt för ändamålet. Matcha med ett par snygga solglasögon. Ha flera par i olika material och utförande att alternera med beroende på om du vill klä upp eller ner din outfit.

Väska Bambuclutch från Cult Gaia // Handgjorda solglasögon i acetat akenberg

 

Sommarkostymen

En riktigt snygg sommarkostym står högst på min önskelista just nu. Med stigande temperatur finns det alla möjligheter att välja en kostym med en annorlunda skärning eller lösare passform i ett tunt material. Bär den med snygga smycken och utan något under.

Kavaj och byxa Filippa K