Hej! Det är onsdag, mår ni bra? Hoppas det. Jag känner mig pepp för ikväll ska jag på sommarfest med Plaza Kvinna. Ska bli hur kul som helst! Jag har ännu inte bestämt vad jag ska ha på mig men jag är lite inne på en trevlig spetsklänning från H&M:s specialkollektion som jag köpte för några år sedan. Eller så blir det en mönstrad byxdress som jag använder alldeles för sällan.

Häromdagen satt jag och funderade på det här med detaljer och vilken stor skillnad det kan göra för en outfit. Om ni har följt bloggen ett tag så vet ni säkert att jag klär mig ganska nedtonat, enkelt med en edge. Men efter ett tag blir det så förutsägbara kombinationer, lite same same but different. Jag försöker hitta inspiration genom att titta på streetstyle-bilder och slutar aldrig att fascineras över hur fint dessa kvinnor får till helt otroliga outfits med väldigt enkla medel.

Men det finns alltid sätt att introducera en individuell touch i sin dagliga klädsel och det är här detaljerna kommer in i modebilden. En annorlunda form eller en asymmetrisk skärning ger basen ett nytt utseende. En vanlig tröja eller skjorta kan se nästan exakt likadan ut på alla, men om det finns en fin detalj i designen blir den genast mer individuell.

Jag har märkt att jag ofta söker plagg med fina knappar, eller som har andra sömnadsdetaljer som ett galet foder inuti en enfärgad blazer. Accessoarer är pricken över i; en väska, en scarf eller ett par coola solglasögon kan ta favoritoutfiten direkt till sidorna i vilket modemagasin som helst.

Ett annat sätt är att bära plagg men på ett nytt sätt, till exempel ha en croppad jeansjacka som blus med en fin spetsbehå under. Eller kombinera ett par slappa byxor med en striktare kavaj som jag gjorde häromdagen.

Jag älskar mina nya byxor från Röhnisch med sprund nedtill och revärer. Så svag för denna detalj. Mer revärer till folket!

Smycken är förstås ett annat sätt att förändra sin look. Och bälten, ett i mitt tycke briljant sätt att addera lite intresse till outfiten. Jag är alltid på jakt efter riktigt snygga skärp som jag laborerar med.

Eller så sätter jag helt enkelt på mig en hatt!