Hej onsdag!

Nu är det bara en dag kvar innan Nordea Masters börjar. Jag brukar aldrig spekulera över vem som kommer att vinna eller så, jag tycker bara det är roligt att se riktigt bra golf. Samtidigt är det lite kul ändå att tippa vinnare, särskilt nu när Alex Norén skakat om i världsordningen. Alltså, vilken kung han är! Jag är så sjukt imponerad över hans spel när han vann BMW PGA Championship på Wentworth i söndags. Han fullkomligt stormade fram genom resultatlistan efter en 62:a på sista ronden, tangerat banrekord. 62 slag, det är så sjukt bra! Så han lär ju pegga upp på Barsebäck med ett självförtroende som heter duga. Samtidigt är Alex verkligen så trevlig som han framstår i media och ödmjuk över sin karriär och att han får syssla med det han alltid drömt om. En sann förebild. Jag har intervjuat Alex flera gånger genom åren och jag tycker verkligen att han är värd att vinna i år igen.

Annars är hela den svenska styrkan på plats på Barsebäck, utöver en del starka utländska spelare. Många tror väl att Henrik Stenson ska ta hem det men det råder ju en del frågetecken kring hans form. Samtidigt är Barsebäck hans hemmabana och är det någon som känner till varenda centimeter på den banan så är det väl han.

Förutom att jag hejar på Alex så håller jag en tumme för min vän Robert Karlsson. Robban är så genuin som person, engagerad, generös med sin tid och delar gärna med sig av sina kunskaper och erfarenheter till andra. Han strävar ständigt efter utveckling både på och utanför golfbanan och det inspirerar mig väldigt mycket, liksom att han inte är rädd för att tala om svåra saker, som känslan av rotlöshet och att tycka att man är misslyckad och vägen ur det. Bevisligen har även han uppfyllt barndomsdrömmen om att bli golfproffs och även om jag inte jagar samma dröm är både han och Alex Norén två av mina förebilder, så heja heja!

Oavsett vem som tar hem det så lär Nordea Masters i vilket fall som helst bli en stor publikfest och ett spännande gig. Åh, det hade varit så kul att vara på plats men nu är det som det är. Jag får bänka mig framför tv:n i helgen istället.

Nu ska jag få i mig det sista i kaffekoppen, samla ihop mina grejer och gå upp till Spalt PR för ett möte med bästa Csilla. Sedan åker jag hem till min skrivarlya och filar på ett par artiklar som kommer upp på Sweet spot inom kort. Och så ska jag planera lite kring min födelsedagsfika på lördag. Vi hörs senare!