Det har varit en fullspäckad helg. Låt oss kika på vad jag har haft för mig.

Min fredag började här på Steninge slott. Connoisseur som jag jobbar för hade bjudit in till sitt årliga tjusiga motorevent.

Såg ut på detta sätt. Culotter från Massimo Dutti och en skir spetsblus från Iro. Väskan är ett reseminne från Mauritius. Lockat och satt upp håret hade jag gjort också.

Connoisseur grundades av denna härliga donna, Susanne, som jag har känt och jobbat med i tolv år nu. Jisses vad tiden går fort.

Dagen till ära firades även Connoisseurs 20-årsjubileum så Susanne och teamet hade slagit på stort med ett härligt gardenparty …

… där det serverade en lyxig lunch, handgjord choklad, desserter och bubbliga drycker. Alkoholfritt förstås, det var ju ändå motordag med provkörning av årets bilmodeller som stod på programmet.

Hittade bland annat ett rött litet åk från McLaren att sätta tänderna i.

Det är något visst med sportbilar med vingar. Känner mig som Knight Rider så snart jag glider ner i sätet. Fast vid närmare eftertanke så skulle den nog inte passa min blytunga högerfot, haha! Hade åkt fast i hastighetskameran på direkten.

Förutom moderna sportbilar fanns även några äldre sköningar på plats. Ska jag vara riktigt ärlig så är många av de historiska bilmodellerna så mycket finare än nya sportbilar. De har en sådan karaktär med sina former. Min absoluta favorit är nog Volvo P1800, och så Volvo 121 Amazon som vår familj åkte runt i på 70-talet.

Bäste Peder var förstås på plats, med snygg stråhatt och linnekavaj dagen till ära.

Och Carl-Robert som alltid är kul att hänga med. När vi hade gjort det färdigt tackade jag för mig och åkte vidare på en snabb studentuppvaktning hos en gammal klasskamrat vars dotter just tagit studenten. Men det glömde jag helt att fota så vi tar oss till lördagen i stället.

På lördagen vaknade jag tidigt och gick och tränade. Var helt ensam i gymmet. På förmiddagen tog jag mig sedan ner på stan för ett ärende plus att jag ville kolla in Stockholm maraton som alltid brukar vara roligt att följa. Men de 16 000 löparna var som bortblåsta. Jag hade ju helt missat att det var ny bansträckning i år! Man kan väl säga att jag blev liksom snuvad på konfekten. Jaja.

Stan var i alla fall promenadvänlig – och het!

Efter uträttat ärende köpte jag en present till mig själv – ni ska få se senare – och tog en kaffepaus på mitt favoritställe vid Humlegården.

Att läsa dagstidningar och lösa korsord över cappuccino är ett måste på lördagarna. Sedan åkte jag hem, tvättade och skrev tills det blev kväll. Egentligen hade jag velat gå ut och äta middag, eller i alla fall laga till något riktigt gott till mig själv, men jag var alldeles slut av värmen så jag stannade hemma, tog ett par mackor och såg på film innan jag slocknade tidigt.

Söndagen kom, min födelsedag! Fick frukost på sängen av mig själv och tog en lång powerwalk i den tropiska värmen. När jag kommit hem började gratulationerna trilla in från höger och vänster, ända från Fiji på andra sidan jordklotet kom de. Jag blev alldeles varm i hjärtat av all omtänksamhet och kärlek. Vid lunchtid tog jag mig hem till mamma och på vägen ringde Moïse och vi pratade länge; han ska försöka komma hit i sommar, kul!

Efter lunch (couscous med köttfärssås) tog mamma och jag tog en promenad till Kardemumma där vi födelsedagsfikade med jordgubbsbakelser, blåbär och espresso. Jag har på mig en skjorta från Massimo Dutti och ett par röda shorts från Gina Tricot. Tänkte att det kunde vara somrigt och fint på en födelsedag.

Bröderna mina var tyvärr på annat håll med sina familjer denna dag men mamma och jag hade det mysigt ihop ändå. Och så fick jag presenter; pengar till att köpa mig något fint bärbart och så de här snygga glasunderläggen från Room. Dags att bjuda in till drinkar på balkongen så att jag kan få inviga dem, tänker jag.

Till kvällningen bjöd Sanna och Richard över mig till altanhäng. De har verkligen renoverat och inrett sitt hus så himla fint och altanen har ett sådant där perfekt solnedgångsläge. Jag ser framför mig hur jag kommer att sitta där många gånger i sommar.

Vi talade om bostäder, drack fläderdrinkar, åt jordgubbar och var allmänt vuxna såsom vi nu är i denna aktningsvärda ålder av 47 år. Och så fick jag en stor lavendel av dem till min balkongen. Blev himla glad, det kommer att bli så fint!

Kvällen var ljuvlig – ända fram till värmeåskvädret tornade upp sig bakom Richard. Snart blev det becksvart och det mullrade rejält i fjärran men som tur var hann jag hem innan störtskuren kom över mig. Väl hemma svängde ihop en broccolisallad med pinjenötter som jag åt ute på balkongen medan energin flödade i luften. På sitt sätt sammanfattade det min helg perfekt.

Det var tre fina dagar. Klart slut!