Detta inlägg innehåller reklamlänkar.

Greatness, oavsett.

Hej hej hello! Vilken vecka, min bästa vecka hittills detta år. Episkt väder, och jag har haft den perfekta korta kjolen att bära, från Cos Stores.

Det har varit en hektisk vecka för min del, jag har sällan varit så produktiv. Ändå har jag inte gjort något särskilt alls, hängt på kontoret, hemma, skrivit, intervjuat, skissat på samarbetsförslag, gått promenader. Men detta väder mig fullständigt tillfreds.

Det är som att naturen ger oss en klapp på kinden efter den extremt tuffa våren. Jag tror ju på att det måste vara balans i universum och nu ser naturen till att trösta oss med solsken medan vi får begrunda det avtryck vi människor gör på jordklotet. Tiden känns mättad med mening. Greatness, oavsett.

Det jag INTE har hunnit med är ett endaste dopp eller häng på takterrass. Men nu är det fredag och efter dagens mötesrace tänker jag göra helg tidigt och ägna mig åt just det: skönt sommarhäng. Men först några tips så att även intellektet får sitt den här helgen – håll till godo!

ETT // Mental (ur-)laddning

Mental trötthet, effekter på hälsan … att arbeta så mycket digitalt som vi gör dessa dagar ökar ojämlikheten mellan könen och mellan kvinnor. Jag läste en intressant artikel där den franske ekonomiprofessorn Benoît Meyronin har analyserat skillnaderna som orsakats av distansarbete från hemmet, som blivit en nödvändighet för många under coronapandemin. En tydlig effekt är att det är svårt för många kvinnor att upprätthålla balansen mellan privatliv och yrkesliv, särskilt som kvinnor är de som ofta gör det mesta av hushållsarbete.

TVÅ // Dolly Parton: 50 år på scen

Min kärleksaffär med Dolly Parton började tidigt. Tack vare min pappa som jämt lyssnade på Dolly smög hon sig in i miit liv och har på något sätt blivit kvar där, trots att jag inte lyssnar så aktivt längre. Nu firar countrydrottningen att det är femtio år sedan hon för första gången stod på de scenen Grand Ole Opry i Nashville. På Svt Play kan man se jubileumskonserten som spelades in i oktober förra året och bjuder på klassiska hits, roliga berättelser fråä ett musikliv och gästartister som Margo Price och Emmylou Harris.

TRE // Adidas nya superstar

Mitt favoritsneakermärke Adidas har ända sedan hiphop-bandet Run DMC släppte låten ”My Adidas” 1986, och iklädda Adidas klassiska modell Superstar, vilket skapade världens hajp, samarbetat med olika artister och celebriteter. Nu har en ny superstjärna tagit plats som Adidas nya superstar, 30-åriga Bernard Koomson, som gått från företagets praktikant till DJ och skokreatör på tio snabba år. Jag ser fram emot resultatet!

FYRA //  Karl Lagerfeld 1

När Karl Lagerfeld gick ur tiden grät modevärlden – och jag med den. Karl Lagerfeld var min idol, ett kreativt geni som levde och andades mode och var verksam in i det sista. Nu visar Vogue Karl Lagerfelds allra sista show för Chanel. Dessutom får man följa med backstage och höra personer som Claudia Schiffer, Naomi Campbell och Caroline de Maigret dela med sig av sina främsta minnen av Karl lagerfeld och vad de ser i modehuset Chanels framtid.

FEM // Karl Lagerfeld 2

Trots att Karl Lagerfeld ständigt var i allas blickfång och med största nyfikenhet alltid blickade framåt, så var det inte mycket vi visste om honom som person. Hur levde han? Hur såg hans hem ut? Vad gjorde han när ingen annan såg på? Svaret får vi månne i en ny booklet av T Magazines Stefano Tonchi med personliga fotografier och handskrivna bildtexter. Projektet med titeln ”At Home With Karl” publicerades nyligen på Lagerfelds hemsida.

SEX // Danskt knarkdrama

Blodsbröder på TV4 Play. Dansk deckare i åtta delar om två bröder på olika sidor av lagen.  Huvudrollsinnehavarna Andreas Jessen och Sebastian Jessen – hur snygga? – bär storyn framåt och att de är bröder även i verkligheten ger en extra dimension till handlingen. Hårdkokt, nattsvart och galet bra.

SJU // Hästarnas Hall of Fame

Som gammal ryttare följer jag gärna med i vad som händer i ridsportens värld och ser på när världseliten tävlar på Longines Global Champions Tour. Den här veckan har touren sparkat igång sin nya serie där en rad stjärnhästar hyllas i deras Hall of Fame. Först ut är vår egen Rolf-Göran Bengtssons Casall ASK. I videon får man reda på mer om hans otroliga karriär, hans personlighet och verkligen lära känna denna fantastiska häst.

Åtta // Om inte berget kommer till Muhammed får Muhammed komma till berget.

Och om inte vi kan komma till Medelhavet så får Medelhavet komma till oss. Därför blev jag så oerhört glad när jag hörde den trevliga nyheten att Positano i sommar erbjuder en cocktailkurs inspirerad av Italien. Konceptet är enkelt. Man beställ en aperitivokasse från Positano och får sedan delta i deras digitala cocktailskola. Perfekt för att kunna svänga ihop en Disaranno sour och sedan avnjuta den svalkande drycken så som man dricker den på semestern – bravissimo!

Outfitdetaljer: Kjol Cos Stores // T-shirt Karl Lagerfeld // Skor Rizzo (liknande här) // Bok trilogin Chanel 3-book slipcase om arvet från modehuset Chanel // Armband Loren Stewart (liknande här)

 

Foto: Sean Lewthwaite