Detta inlägg innehåller reklamlänkar.

T.G.I.F.

Denna veckas fredagsfavoriter kommer till er lite senare än vanligt. Av den enkla anledningen att jag har haft så otroligt mycket att göra. Full fart från morgon till kväll, jobb i princip 24/7. Kul med nya uppdrag, förstås, och så är jag riktigt glad över ett nytt samarbete som jag snart kan berätta för er om, men samtidigt stressande att känna att det är så många trådar att dra i och projekt att hålla koll på samtidigt.

När det är fullt fokus på jobb är det så många småsaker som jag inte hinner med som gör mig så stressad, från att boka in fönsterputsning till att hämta ut paket från posten eller ens hinna ta fram dammsugare (ja, det är hög tid nu!).

Emellanåt har det känts som att jag har befunnit mig i en torktumlare som aldrig slutar snurra! Den där drömmen om ett jämt arbetsflöde verkar förbli just en önskedröm. Det har snarare varit ketchupeffekt efter det senaste halvårets stiltje.

Jag har precis skickat in sista lämningen för veckan, fått ut ett pressmeddelande om att Akenberg har fått en ny återförsäljare i optikerkedjan Backmans Optik (yay!) och ska sitta resten av eftermiddagen med att skriva klart en artikel och planera nästa veckas intervjuer. Sedan väntar fredagsmiddag och en välbehövlig paus med ett par helgdagar på det. Först några saker som hamnat på min radar den här veckan.

ETT // Isabelle Hupperts briljans

Jag har tyckt om Isabelle Huppert ända sedan jag första gången såg henne i filmen ”Madame Bovary”. Som en av vår tids mest produktiva skådespelare är hon känd för sina många gånger moraliskt ambivalenta rollfigurer och hennes agerande på filmduken är enligt mig briljant. Nu är hon aktuell i den nya filmen ”La Daronne”  av Jean-Paul Salomé, där hon spelar en fransk-arabisk tolk på polisens narkotikarotel. När hon upptäcker att sin egen mor är en av droghandlarna dras hon allt djupare in i narkotikavärlden. I Madame Figaros möte med den hyllade skådespelerskan berättar hon om inspelningen och den komplexa rollen.

TVÅ // Giuliva Heritage x H&M: An Italian love story

Veckans modesnackis är förstås H&M:s samarbete med det italienska modemärket Giuliva Heritage. Tidlösa och skräddade plagg av hållbara material utgör kollektionen som låter svensk minimalism möta italiensk tradition och tidlös skönhet – riktigt snyggt! Läs mer om samarbetet och den italienska love storyn här.

TRE // Femton frisyrer för kontoret

Att byta frisyr när en ny säsong drar igång alltid härligt. Nu trivs jag visserligen i min korta page men jag blev oerhört inspirerad av det här, 15 frisyrer och uppsättningar som passar perfekt för kontoret. Det kanske är dags för en liten omstyling trots allt …

Fyra // ”Trio A – remembering and dismembering (1966–2020)”

Som före detta balettdansös älskar jag att gå och se dansföreställningar. Oavsett om det är klassisk tåspets på Kungliga Operan, Cullbergbaletten, eller ett verk av något coolt streetdansverk så tycker jag att det är  magiskt att kliva in i dansens värld och se hur dansarna använder sina kroppar för att berätta en historia. Nu ger Dansmuseet i Stockholm nya versioner av det ikoniska verket ”Trio A” skapat av Yvonne Rainer 1965. Tolv unika föreställningar framförda av dansarna Sebastian Lingserius, Nassim Meki och Björn Säfsten ges 10–13 september.

FEM // ”White wall”

Läste nyheten att Vera Vitali har en av de ledande rollerna i SVT:s nya thrillerserie ”White wall”. Handlingen verkar lovande – tre arbetare dör i en mystisk sprängningsolycka djupt nere i ett gruvschakt; händelsen mörkläggs men rykten börjar spridas om ett fynd som ingen kan förklara – och Vera Vitali är alltid en ynnest att få se. I andra roller märks den norske skådespelaren Aksel Hennie, Mattias Nordkvist (Gustaf Löwander i ”Vår tid är nu”) och Ardalan Esmaili. Åtta avsnitt med premiär den 20 september i SVT1 och SVT Play.

Outfitdetaljer: Veckad klänning Cos Stores // Skärp garderobsfynd (liknande här) // Skor Marzio // Solglasögon Suobbat Winter moon Akenberg // Rottingväska Palmgrens

 

 

Foto:  Joel Carlén