Detta inlägg innehåller reklamlänkar.

Höst i Stockholm.

Hur blev det plötsligt mitten av november? Kan någon förklara? Hösten rusar förbi samtidigt som det känns som att allt står stilla. Fast med tanke på vilket skitår 2020 har varit så gör det mig ingenting; jag är så redo att lägga 2020 bakom mig.

Det har varit en intensiv vecka, både arbetsmässigt och känslomässigt och jag måste erkänna att jag är lite mör. Vi befinner oss i en tillvaro av osäkerhet och omvälvning runtom i världen. Som i ett undantag, en surrealistisk dystopi till verklighet och jag har svårt att inte låta det ta över. Livet förändras – och det är inte alltid så lätt att navigera i allt. Jag känner att jag vill återta makten om mitt liv och mina tankar, fortsätta att försöka vara kreativ och fylla livet med annat.

Fast gråvädret vi har gör ju ingen människa glad; november månad är ju dessvärre beskaffad så. Vi tog dessa bilder tidigare i veckan ute vid Näsby slott och tacksamt nog var naturen fortfarande färgrik. Som tur är har det också varit ljummet ute för att vara så här sent på året och jag tackar av hela mitt hjärta att jag fortfarande kan gå runt i loafers och ullkappa.

Just nu längtar jag mest efter en fridfull helg så dagens inlägg är snabbt. Jag ska ladda batterierna för i kväll ska jag till min yngre bror och hänga med la famiglia, sitta ner vid dukat bord och gona framför öppna spisen. Finns det något härligare än spraket och den goa värmen från en öppen eld en kylig höstkväll? Det är svårslaget. Och imorgon ska Alma och jag ta en tur på stan, kika på hästgrejer och finfika på något mysigt kafé.

Hoppas att du får en riktigt bra kväll och helg du med, men först några fredagsfavoriter!

ETT // Konstnärerna tar över

Moderna Museet har alltid legat i framkant och efter succén med deras Soffvisningar, där museipersonal under en digital direktsändning visar valda konstverk kommer nu en fortsättning. I Konstnärerna tar över får konstnärerna själva styra livesändningen. Vi får vi följa med rakt in i deras ateljéer, se hur de arbetar och ställa frågor i en digital dialog. Spännande! Vad skulle du vilja ställa för fråga? Hur går skapandeprocessen till? Vad har en konstnär för arbetstider? Den första direktsändningen sker idag klockan 15 från multikonstnären Runo Lagomarsinos ateljé i Malmö. Alla sändningar sker på Moderna Museets Facebook-sida och hela programmet hittar ni här.

TVÅ // Picture perfect

I år firar Hasselbladpriset 40 år och firar med en utställning med alla 40 pristagare. Jag är väldigt förtjust i fotokonst och i utställningen får man uppleva verk av storheter som Malick Sidibé, Cindy Sherman, Lee Friedlander, Nan Goldin och William Eggleston. Utställningen visas på Hasselblad Center i Göteborg fram till den 17 januari.

TRE // Shimmer and shine

H&M har just släppt sin en kollektion tillsammans med Icona Pop. Man blir ju så glad och vore man inte redan sugen på att få gå på fest, med tanke på rådande restriktioner och den långa perioden av social distansering, så blir man det nu! Glittrigt, festligt, skimrande med inspiration från elektropop-duons kärlek till vintagemode. Snygga miniklänningar, coola paljettleggings, och så gillar jag volangblusen i leopardmönster.

FYRA // Burberrys balett

”Låt oss dansa under snön”: Burberrys lysande balett får dig att vilja dansa på gatan. I sin nya julreklamfilm presenterar Burberry en två minuters musikvideo med danskollektivet (LA) Horde, ett kollektiv av franska artister från Paris. Klädda i den senaste samlingen av det engelska huset dansar fyra medlemmar i kollektivet genom Londons gator under ett regn av fallande isblock i en kreativ och energifylld nytolkning av klassiska Singin ’In the Rain av Nacio Herb Brown. 

FEM // Hemligheterna i ett perfekt bad

Jag fann stor behållning i How to spend its artikel om hemligheterna i ett perfekt bad. Precis som journalisten älskar jag badkar och att låta mig sjunka ner i ett varmt bad. Ju hetare vatten desto lugnare sinne. Terapi i undervattensläge, helt enkelt.

Outfitdetaljer: Kappa Massimo Dutti // Kostymbyxor i ull Arket // Scarf Massimo Dutti (liknande här) // Loafers Massimo Dutti (liknande här) // Clutch Cos Stores

 

Foto:  Joel Carlén