Ännu en galen vecka!

Jamen hej fredag, är inte du en välkommen syn så säg! Veckan har rasat förbi med intervjuer, skrivande, research, plåtningar och införsäljning i ett, med lite sömn däremellan så jag längtar verkligen efter att koppla av i helgen (om jag nu lyckas göra det). Och med gråväder i sikte kanske det blir ett museibesök också, eller så kryper jag upp i soffan med en hög magasin och böcker.

Så, om ni är som jag och redo att sparka av er jobbskorna tidigt, så kommer här lite av det som fångat mitt öga den här veckan.

Ett // Versaces värld

Textilmuseet i Borås är Nordens ledande museum inom textil. Nu fortsätter de sin satsning på internationellt intressanta modeutställningar med att visa Gianni Versaces gränsöverskridande design. Den italienske modedesignern blev under 1980- och 90-talen en av världens mest betydelsefulla och i utställningen ”Gianni Versace Retrospective” får man se många av hans spektakulära, nyskapande och gränstestande gärningar. Utställningen visas 30 november–12 april 2020.

Två // Nedräkning till julkalendern

Nu är det mindre än en månad kvar till den 1 december och dags att öppna lucka 1 i årets julkalender ”Panik i tomteverkstan”. Vilka julkalendrar genom tiderna är era favoriter? På min topp 3-lista finns Trolltider, Pelle Svanslös och Tjuvarnas jul.

Tre // Så undviker du vinterdepression

Viktuppgång, trötthet, humörsvängningar … Så här års är det lätt att drabbas av årstidsbunden depression. Så många bra hälsotips här – jag är särskilt nyfiken på det här med fytoterapi.

Fyra // Dianes visdomsord

En toppenintervju med Diane von Furstenberg från när hon var i Stockholm tidigare i somras om åldersfascism, sin framgångsrika karriär och att vända brister till tillgångar.

Fem // Ridläger 2.0

Jag blev så sugen på att åka till Spanien och rida, tack vare den här. Nu måste jag komma igång med ridningen igen, längtar!