Glad fredag alla!

Hur har er vecka varit? En elak förkylning, eller snarare attack mot luftrören, har bråkat med mig hela veckan och jag har sakta men säkert återhämtat mig med massor av varm dryck, apelsindryck och tidigt sänggående. Efter några dagar fick jag nog och återupptog träningen om än i lite lugnare takt, vilket fick systemet att kicka igång. Äntligen på bättringsvägen – känner mig redo att ta mig an helgen! Plaza Kvinna firar ju 5-årsjubileum och har bjudit in till stor baluns på lördag, vilket jag ser galet mycket fram emot. Äntligen får jag dra på mig min älskade smoking från Filippa K igen. Innan dess kommer här lite internetinspiration till mans.

Ett // Jordmor

Stella, Stella, Stella. Man kan inte inte älska den brittiska modedesignern Stella McCartney, hennes fantastiska kreationer och de värderingar hon står för. Trots att hon lyser starkare än de flesta på modehimlen står hon stadigt med fötterna i myllan; läs Hamish Bowles utmärkta intervju med Stella i senaste numret av Vogue.

Två // Våga vinrött

Varm, mustig och lyxigt elegant. Vinrött är färgen som aldrig gör mig besviken och så här års gör den sig extra bra att bära från topp till tå. Därför är jag så exalterad över Anine Bings senaste drop med flera härliga plagg i denna rika färg.

Tre // Filmklassiker

Så här års ser jag gärna om gamla favoritfilmer och ”Love actually” är en riktig klassiker i julfilms-sammanhang. Ett måste för mig i december. Har du ännu inte sett den så har du något att se fram emot: Åtta olika par från olika samhällsskikt har skickligt förts ihop av Richard Curtis. De romantiska känslovävarna tvinnas på bästa vis och agerandet är på topp. Bäst är Bill Nighy som avdankad poplegend.

Fyra // Gilla gin

Jag dricker visserligen väldigt sällan alkohol men servera mig en riktigt vass Gin & Tonic så … Dessutom har gin en spännande historia, vilket The New Yorker skriver om här.

Fem // Flygplansromantik med Silver Spitfire

Efter exakt fyra månader är ”The Longest Flight” nu avslutad. Piloterna Steve Boultbee Brooks och Matt Jones har skrivit flyghistoria efter att ha genomfört världens första jorden runt flygning i ett Spitfireplan – en flygrutt på nästan 43 000 kilometer med besök i över 20 länder. Det måste ha varit ett otroligt äventyr och en oförglömlig upplevelse med historiens vingslag.

Sex // Loafers black and white
Jag beställde just dessa superfina tvåfärgade loafersen från Massimo Dutti i naturgarvat skinn som kommer göra min vårstil komplett (hoppas jag!).

Sju // Videor med vibes

Uppvuxen under MTV-eran då musikvideon gjorde sitt stora intåg älskade jag Nöjesguidens sammanställning över årets bästa musikvideor 2019 – och bookmarkade flera jag ska kolla på den här helgen.

Åtta // Ol’ Blue Eyes möter The King of Rock ’n’ Roll
Sist men inte minst kommer något som definitivt inte härrör från förra veckan, men om du behöver dra på mungiporna så ser det här korta klippet när Elvis sjunger duett with Frank Sinatra 1960. Det kommer garanterat att göra dig glad.

Det var allt från mig. Ha en trevlig helg alla!