Jag är så redo för helg!

Den här veckan har rent ut sagt varit – ursäkta uttrycket – en riktig pissvecka. Sjukt mycket jobb, knappt någon sömn, strul och bakslag på bred front både privat och professionellt. Det är så många grejer som måste lösas men som jag inte orkar ta tag i. Men så får det vara ibland, det är bara att bita ihop och blicka framåt.

Dagen och kvällen kommer att spenderas här hemma – har två stora reportage som ska vara klara till måndag morgon. Jag ska också kolla lite på ny dator, det är dags att uppgradera hårdvaruavdelningen eftersom jag håller på att skaffa mig ett nytt kontor i stan.

Men något som varit positivt den här veckan är ändå att det dykt in en del spännande förfrågningar som jag är spänd på att se vad det kan bli av. Redan på måndag ska jag faktiskt träffa en nygammal kund för ett nytt projekt som kommer lanseras senare i vår. Dessutom är ljuset tillbaka! Det har varit underbart med det soliga vädret, visserligen lite kyliga vindar men en stor sol har fått mig att längta ännu mer efter att kunna gå barbent och utan jacka. Vill inte ni också ha vår?

Innan jag släpper iväg er kommer här några tips på saker som fångat mitt öga i veckan.

Ett // Klädkonst

Vårens nya utställning på Sven-Harrys konstmuseum här i stan handlar om samspelet mellan mode och konst. I Art in Fashion visas verk och berättelser från 14 klädskapare, däribland hyllade Selam Fessahaye, Martin Bergström och Diana Orving. Utställningen är kurerad av Cay Bond och pågår till den 31 maj.

Två // Släpp in ljuset och rensa luften

Jag längtar så efter att leva med balkongdörren öppen och släppa in ljus och fågelkvitter. Bland vårens nyheter från Ikea har jag fastnat för den klimatsmarta gardinen Gunrid. Inte bara är den tillverkad av återvunna pet-flaskor utan renar dessutom luften i rummet. Tyget är mineralbaserat och i kombination med energin från dagsljuset bryter det ner föroreningar inomhus. Alltså, luftrenande textilier – hur smart?!

Tre // Veckans citat

”Min tränare sa att jag springer som en flicka och jag svarade att om han sprang lite fortare så kan han också göra det.”
― Mia Hamm, f d amerikansk fotbollsspelare

Fyra // Höga ambitioner vs. organisk tillväxt

Att grunda ett eget varumärke, få det att växa och bli framgångsrikt är inte gjort i en handvändning. Tell me about it! Det kräver en enorm uthållighet, vilket de flesta entreprenörer vittnar om. Därför är det så intressant att ta del av och lära sig av andra hur de har gjort. Ni minns väl Hermine Hold som lanserades för två år sedan? Håraccessoarmärket som var delägt av Isabella Löwengrip hade storslagna planer och målet var att det skulle bli ett miljardbolag på fem år. Efter åtta månader gick det i konkurs. Nu gör Hermine Hold comeb ack – läs Breakit:s intervju med vd:n Linus Kaasik.

Fem // No more miss Good girl

Apropå entreprenörskap, en av mina största passioner är kvinnlig egenmakt och hur vi kan få fram och pusha fler kvinnliga entreprenörer. Därför fann jag Camilla Lundins TEDx Talk “Why you shouldn’t be a good girl” så inspirerande.

Sex // Adrenalinkick

H&M Studio S/S 2020-kollektion – hello!

 

Det var det från mig! Jag hoppas att ni får en underbar helg så ses vi på måndag!

Foto: Sean Lewthwaite