Hej det är fredag! Med oktobers intåg får vi väl ändå acceptera att hösten är här så jag tänkte att det dags för ett nytt inslag här i bloggen, nämligen Fredagsfavoriter. Saker jag läst, sett, gillar, vill göra, inspireras av eller bara vill tipsa om.

Jag vet inte hur det är med er men jag är inte jättesugen på att vi går mot vinter – jag tycker redan att de senaste dagarnas kyla och regn varit tillräckligt. Därför är jag så glad att jag ska till Palma i slutet av nästa vecka. Med det sagt, här kommer denna veckas fredagsfavoriter.

Ett // Vykort från Apulien

Som alltid så här års hänger jag mig åt resguider och bilder från vackra destinationer. I Krystal Bicks vykort från Apulien föll jag pladask för det fantastiska landskapet på Italiens klack. Hit vill jag åka!

Foto: Grant Legan

Två // Modeveckornas vackraste skapelser

Mode som konst. Den japanske modedesignern Tomo Koizumis tyllskapelser är som enorma godispapper i regnbågens alla färger. Även om Koizumi varit verksam i många år och popstjärnor som Lady Gaga burit hans kreationer så är det först nu som modevärlden fått upp ögonen för honom. Det kan vi tacka stylisten Katie Grand (jobbar bland annat åt Marc Jacobs och Miuccia Prada) som spanade in Tomo Koizumi på Instagram och fick över honom att visa i New York förra säsongen. Under senaste modeveckan visade han upp fantastiska tyllbyggen som enligt honom själv mer är kostymer än konfektion, menade att provocera och inspirera. Succé blev det i varje fall.

Tre // Dramaserien ”Fartblinda”

Seriöst, hur spännande, välgjord och bra är inte dramaserien ”Fartblinda” baserad på Carolina Neuraths verklighetsinspirerade roman? Pengar, makt och lögner – jag kastar mig över varje nytt avsnitt! I huvudrollerna syns bland andra Matias Varela och vansinnigt duktiga Julia Ragnarsson.

Foto: C More/TV4

Fyra // En perfekt weekend i London

Med allt som händer i Storbritannien och det annalkande Brexit så har jag blivit så sugen på att åka till London. Jag har inte varit där på … femton år typ. Minns att pundet kostade en dryg tio och att det verkligen kändes som att man kunde göra fynd när man shoppade. Jag tror att det bor en liten anglofil i mig, älskar rena tanken på tweed, after noon tea och det brittiska kungahuset. Extra taggad att åka dit blev jag när jag läste London-baserade modedesignern  Duro Olowus tips till en perfekt weekend i London här.

Foto: Tina Hillier

Fem // Stickat!

Äntligen får jag krypa in i stickade tröjor utan att skämmas. Som den fryslort jag är går jag gärna varmt klädd även mitt i sommaren men nu ska jag mysa i supermjuka stickade tröjor så ofta jag bara kan. Jag hade en utrensning i garderoben nyligen så nu finns det dessutom plats att investera i något nytt – en kashmirtröja står högt på listan.