I fredags vid halv sju svirade jag om inför middag tillsammans med Viveca Sten. I bokform, alltså. Jag skulle nämligen ut och äta middag och när jag reser själv är en god bok ett utmärkt sällskap – såvida jag inte ger mig i kast med att samtala med bordsgrannen förstås, det händer allt som oftast. Det är som att jag inte kan stoppa mig själv utan orden bara trillar ur mun, haha! Annars är det som sagt trevligt att gå ut och äta middag på restaurang på en man hand med en bok.

Jag älskar att äta ute själv, men har full förståelse att alla inte gör det. Som ensamätare kan man känna sig både obekväm och uttråkad och kanske till och med utsatt för medlidsamma blickar från andra – ”stackars henne”. Det bekommer mig inte det minsta.

Det valda mat-temat för kvällen var japanskt. Jag gillar när restauranger har ett särskilt kök och eftersom jag är väldigt förtjust i japansk mat promenerade jag bort till Koi som är känt för rätter som attraherar både ögat och tillfredsställer smaklökarna.

Koi är en modern izakaya restaurang– fritt översatt en japansk typisk krog som serverar brasserie-rätter och dryck i avslappnad restaurangmiljö.  På menyn finns ett antal mycket prisvärda förrätter, robata, grillade huvudrätter och sushi. Först inledde jag med misosoppa. Sedan var jag sugen på izakaya, vilket är japanska tapas med en modern twist och beställde in shishitou, en japansk take på pimientos de padrón och gyokai no susuke, en ceviche på tonfisk, lax,  havsaborre, räkor, bläckfisk och annat trevligt.

Wow, om ni reser till München måste ni se till att gå till Koi för lunch eller middag. Väldigt gott, skön stämning och supertrevlig personal. Ligger på Wittelsbacher Platz 1, ett stenkast från Münchens Hofgarten centralt i stan. Gå dit, bara gör det!