Jag är alltid hungrig på morgnarna oavsett hur tidigt det är. Men när jag är hemma har jag aldrig tid att sitta länge och utan frukosten ska gå snabbt och fort och då blir det oftast att jag äter på stående fot innan jag sticker iväg och tränar eller vart jag nu ska.

Äter dessutom nästan alltid samma sak varenda dag, vardag som helgdag. Några skivor kalkon eller kyckling som mättar bra, en grapefrukt och ett glas juice. Ibland blir det också en kopp te eller en espresso men vanligtvis inte förrän jag kommit till mitt kontor.

Däremot när jag reser brukar jag passa på att njuta så mycket som möjligt av hotellfrukostarna. Det är väl ändå något av det bästa med att bo på hotell, eller hur? Bord dignande av olika sorters bröd, pålägg, grönsaker, färsk frukt, småvarmt, småkallt, ägg i alla varianter, pannkakor, våfflor, gröt, fil, yoghurt, färskpressade juicer … Plus att man ger sig själv tiden att verkligen sitta ner och njuta länge. Det är mumma det.

Häromdagen kom den här trevliga frukostkokboken i brevlådan och om jag inte var hungrig innan så blev jag det när jag bläddrade igenom den. Tänker att det kanske är dags att jag uppgraderar min frukost. Det är  ändå en av dagens bästa måltider och frukostsaker kan man ju äta hela dagen lång.

Anna och Rasmus Axelsson driver populära Pom & Flora Café i Stockholm där man kan äta riktiga frukostar och lättare luncher och nu har de alltså kommit ut med denna bok.

Den är uppdelad i olika kapitel och förutom ett sjuttiotal recept på matiga mackor, goda bowl, toppingar och annat finns handfast vägledning i hur man gör drycker som lassi, matcha och milkshake.

Och tips på helt nya saker man kan äta till frukost. Ett stort plus är att många av recepten är laktos- och glutenfria.

Dessutom ägnas ett helt kapitel åt treats, alltså söta saker som lyfter frukosten till nya höjder. Eller vad sägs om smöriga croissanter med chokladigt överdrag?

Det var dagens boktips Finns här och här.