Jag hade några timmar för mig själv i helgen och passade på att städa och rensa lite i min garderob. Oerhört tillfredsställande. Då dök den här lilla saken upp, en bronsskimrande sidenkjol från Massimo Dutti som jag köpte för säkert fem år sedan men som hängt undangömd längst därinne. Tänk att man kan göra fynd i sin egen garderob! Den förtjänar lite extra uppmärksamhet för jag tycker egentligen att den är väldigt fin och särskilt nu till hösten när den bruna och rostiga färgskalan återkommer.

Jag har ett långtgående projekt med att rensa ut, förändra och förnya i min garderob både vad gäller kläder och inredning. Eftersom jag bor litet så är det regeln ”En in, en ut” som gäller. Men jag har investerat i en del kläder det här året, riktigt bra klassiker för att bygga upp min basgarderob, så då har det blivit lite för trångt eftersom där finns kvar en massa plagg jag inte längre använder, av olika anledningar. Då ska nu få gå till försäljning, skänkas bort eller lämnas till återvinning.

Bland annat har ett nytt svart sidenlinne har fått flytta in i min garderob. Jag har länge saknat ett linne av finare material och snitt och det var lite kärlek vid första ögonkastet. Det kommer också från Massimo Dutti precis som kjolen och jag kommer att få så stor användning för det. I höst när det blir lite kyligare tänker jag bära den under en kavaj, jeans och herrskor till vardags, och till fest i stället kombinera med ett par fladdriga snyggbyxor, pumps och coola accessoarer.

Här stylade jag outfiten med ett par ballerinaskor från Rizzo och en svart liten virkad handväska med trähandtag från Noa.

 

Foto: Sean Lewthwaite