Detta inlägg innehåller reklamlänkar.

Glad fredag!

Efter en busy vecka är jag redo att slå av på takten – men först ska dagens att göra-lista betas av. Jag ska strax in till kontoret några timmar och ta tag i allt.

Just nu sitter jag och planerar en massa roliga uppdrag som trillat in, jag ska göra research inför fyra intervjuer, redigera bilder från en plåtning och ta itu med lite stategiarbete för Menabler och Akenberg. I dagarna väntar dessutom en riktigt kul inspelning! Innan jag tar mig hemåt ska också svänga förbi Wendy på Studio Heijne. Så ikväll blir det att ta det lugnt, äta tidig middag och kanske se en film om jag orkar.

Den här veckan kändes det lite som att hösten är på ingång. Kyliga morgnar skvallrar om det. Men jag ger mig inte riktigt än utan krämar ut det sista av sensommaren med hjälp av bara ben och måltider utomhus (även om det är lite kyligt när nordanvinden drar på).

I den andan vill jag dela med mig av några saker som dykt upp på min radar den senaste tiden och som jag älskar.

Midi-kjolar

Varför har ingen berättat om dem för mig tidigare? Men seriöst, jag klär mig väldigt sällan i kjol och gör jag det är det vanligtvis än knäkort A-linjeformad variant. Jag har aldrig riktigt känt att vadlånga, plisserade kjolar passat mig; jag har liksom inte trivts i dem. Men det kan bli ändring på den saken nu. Direkt när jag såg den här från Massimo Dutti bestämde mig för att ge det en chans. Love it! Jag kände mig både elegant och cool och gillade hela siluetten den gav. Modellen är lätt att styla och lika bärbar för en snygg vardagsoutfit på kontoret som en dressad look för en middag på stan – och perfekt att dansa i!

Kvinnligt entreprenörskap

Ny statistik visar att antalet kvinnliga företagare över hela världen ökar. Detta är en fenomenal förändring eftersom män alltjämt dominerar näringslivet. Under lång tid har kvinnor hållits tillbaka, eller valt att hålla sig borta av olika skäl, inte minst samhällsnormer som dikterat könsstereotypa roller och uppfattningar. Brist på förebilder är enligt mig en annan stor orsak. Därför är jag otroligt glad över utvecklingen med ett växande antal kvinnliga företagare. Heja oss! Om vi ska uppnå verklig jämställdhet då måste vi bryta strukturer, säkerställa ett ekonomiskt ägarskap och inte minst få in fler kvinnor på ledande positioner i näringsliv och organisationer. Kvinnligt entreprenörskap, investeringar och karriär är ämnen som ligger mig varmt om hjärtat. Här finns det många briljanta, suveräna kvinnor som verkligen inspirerar mig; Ishtar Touailat, Susanne Birgersdotter, Anna Ryott,  Michaela Berglund och Tara Derakshan, bara för att nämna några.

Danska tv-serier

Höstens tablå innehåller många spännande nyheter och återvändande favoriter. Jag som aldrig varit någon serieslav har krupit ner i sängen tidigt och botaniserat i utbudet. Jag har betat av några riktigt bra danska serier på SVT Play och TV4 Play som jag gärna rekommenderar. Jag vet inte om det beror på avsaknaden att kunna besöka Köpenhamn som jag skulle ha gjort två gånger den här sommaren men som inte blev av, men danska serier är otroligt bra och välproducerade. Och så älskar man ju att höra det danska språket!. Några av mina absoluta favoriter har varit Blodsbröder, DNA och kriminaldramat Morden i Helsingör Nu är jag väldigt nyfiken på att se om finländarna lyckas lika bra. I dag har nämligen den finska serien Fredsmäklaren premiär på SVT. En finsk thrillerserie om internationell vapenhandel, fredsförhandlingar och de mångdimensionella relationerna mellan maktens människor.

Mys på museum

Hösten är en tid för förkovran och upplevelser och så här års öppnar alltid en rad intressanta utställningar. Jag spenderar gärna tid på något trevligt museum och har spanat in flera spännande utställningar jag tänker se. Med start den 10 oktober visas Giacometti – Ansikte mot ansikteModerna Museet. Alberto Giacometti (1901-1966) var en av efterkrigstidens stora konstnärer, Född i Schweiz kom han till Paris där han utvecklade en alldeles egen stil inom skulptur, som var hans huvudsakliga konstart. Som konstnär var Giacometti hela sitt liv upptagen av sin egen otillräcklighet inför verkligheten, vilket de avlånga och egendomliga gestalterna han skapade tydligt gestaltar. Utställningen är den första större presentationen av Giacomettis konstnärskap i Sverige på mer än 20 år. Jag hoppas på att få bli inspirerad, och få stå ansikte mot ansikte med en storslagen konstupplevelse. Utställningen pågår 10 oktober– 7 januari, 2021. Observera att med anledning av coronasituationen så måste man förköpa biljett till ett angivet klockslag.

Outfitdetaljer: Midikjol Massimo Dutti // Skjorta Cos Stores // Skor Rizzo (liknande här) // Axelremsväska Carin Wester

 

Foto: Joel Carlén