Har ni hört talas om ”glass hair”? Jag hade inte det men det är en hårvårdsteknik som precis som man kan ana kännetecknas av att håret är stylat skinande blankt med vartenda hårstrå på rätt plats. Detta är tydligen väldigt hypat bland kändisar med Kim Kardashian i spetsen.

Låter ju som en dröm – vem vill inte ha ett skinande blankt hår? Särskilt inte så här års då man går med mössan på sig 24/7 och håret känns konstant torrt och frissigt. Eftersom jag har färgat/slingat hår så blir mitt år extra torrt på vintern och stråna spretar lite precis hur de vill själva.

Nu har det amerikanska hårvårdsmärket ColorWow släppts i Sverige och jag fick hem en uppsättning att testa (pga journalist o bloggare) – tack tack. Märket skapades av Gail Federici, som även ligger bakom märken som John Frieda med flera, och är nischat på vårdande produkter för färgat och behandlat hår som kräver extra omvårdnad och specialprodukter. I deras sortiment finns även produkter för vård, styling och täckning av gråa hår och utväxt. Av den anledningen väcktes min nyfikenhet för deras serie Colour Security med schampo och balsam för färgat och behandlat hår, Dream Coat samt Pop & Lock Crystallite Shellac.

Så med dessa produkter i handen jag jag mig själv i uppdrag att försöka anamma glashårstrenden på egen hand. Först schamponerade jag håret ordentligt med Color Security Shampoo i två omgångar. Sköljde ur och applicerade Security Conditioner på längderna och topparna. När det hade fått verka i några minuter sköljde jag ur och handduktstorkade håret ordentligt.

Sedan var det dags för regnrocken, Dream Coat. Det är en produkt som fungerar som ett anti-fukt och anti-statiskt skyddshölje. Men teknologin aktiveras först när man tillför värme, så först delade jag in håret i sektioner och sprayade rikligt med Dream Coat i varje sektion. Sedan tog jag fram hårtorken och fönade håret torrt med en rundborste. Värmen gör alltså att mikropartiklarna bildar ett skyddshölje om lägger sig om varje hårstrå och blir som en vattenavstötande och beskyddande ”regnrock”. Produkten var väldigt lätt och tyngde inte alls ner håret eller fick det att kännas oljigt och efter föning kändes det lent och mjukt dock inte med någon ”glaseffekt”. Jag toppade även igenom håret med en plattång och då tyckte jag resultatet blev mer blankt.

Allra sist adderade jag Pop & Lock Crystallite Shellack som är en glansgivare som bildar likt en kristallklar tätning på hårstrånas utsida för att bevara hårfärgen. Produkten av väldigt krämig, nästan lite för kletig, men gick ändå in snabbt i håret.

Slutresultat! Det kanske inte syns så jättebra på bilden men på det stora hela gillade jag serien. Håret kändes lent och silkigt efteråt men jag tyckte det var svårt att veta hur mycket av shellacken jag skulle ta för bästa resultat. Sedan ska man komma ihåg att glansen syns mycket mer på mörka hår än på blonda så det bidrar också.

PLUS: Enkelt att använda och trots mina farhågor att håret skulle bli stelt som hårdplast så kändes det mjukt och följsamt. Alla produkter är fria från animaliska ingredienser, ammoniak och natriumklorid och kan användas på alla hårtyper.

MINUS: Trots att mitt hår är ganska rakt i sig tyckte jag inte att jag fick till någon ”glaseffekt” och för att få håret riktigt slätt var jag tvungen att plattånga, så det var lite av en besvikelse. Jag kan heller inte säga att det har någon som helst färgbevarande effekt.

BETYG: 3 av 5 poäng.

Mer information om produkterna hittar ni här.