Vem vill inte ha ett friskt och glänsande hår? Jag blev så himla glad när jag fick möjlighet att träffa superstylisten Kevin Murphy på besök i stan för två veckor sedan. Vi pratade hår och hårvård och hur viktigt det är med rätt typ av produkter och även vad man äter. För kosten påverkar hår- och hudkvalitet väldigt mycket. Kevin var verkligen superhärlig att prata med, väldigt jordnära och easy going och han gav mig en hel del bra tips.

För några år sedan lade jag om min hårvårdsrutin rätt radikalt. Mitt hår växer galet snabbt, vilket förstås är en fördel om man vill låta håret växa ut. Är man korthårig som jag var då (tänk Marie Fredriksson), och vill behålla en riktigt skarp look är det inte det. Jag var tvungen att klippa mig typ var tredje vecka och det blev definitivt inte billigt i slutändan. Sedan tröttnade jag på mitt korta hår så nu är det på utväxt igen. Men längre hår kräver mer omsorg så samtidigt som jag började spara ut gjorde jag om hela min hårvårdsrutin.

Först bytte jag ut alla produkter här hemma och investerade i riktigt bra schampo och balsam. Sedan slutade jag att tvätta håret så ofta och nu blir det bara en eller max två gånger i veckan. Varannan gång kör jag L’Occitanes Repairing Schampo som doftar underbart och varannan gång Kevin Murphys Blond Angel Wash med blåa pigment som neutraliserar gula toner i mitt blonda hår. Supersnygga förpackningar är det också! Mellan tvättarna kör jag torrschampo för att fräscha upp och där har jag nog testat mig igenom alla märken. Just nu är det Kevin Murphy Fresh Hair som blivit en ny favorit, luktar supergott.

Jag försöker att inte slarva med hårkur eller inpackning men nu har jag varit utan ett tag och behöver köpa ny. Tyvärr har jag inte hittat någon jag är riktigt nöjd med så det får bli att fortsätta testa mig fram. Jag får kompensera med lite extra hårolja ett tag, mina torra längder suger åt sig som en svamp av allt jag häller i. Där använder jag just nu Marc Anthonys Macadamia Oil Treatment.

För styling blir det sedan Lernberger Stafsing Fiber Mousse för extra volym. Jag försöker alltid att lufttorka håret men om jag fönar det brukar jag applicera lite värmeskydd.

Bästa borsten? Tangle Teezer, så himla bra! Sliter inte på håret och kan användas i både vått som torrt hår.

Follow my blog with Bloglovin.